mam moznost zaobstarat si tento rusky osciloskop, avsak na nete som sa o nom moc co nedocital kedze vsetko co som nasiel bolo bud v rustine (mam cely manual, schemy a pod) alebo v inych jazykoch a google translator mi tiez moc nepomohol
Osciloskop C1-112A
Moderátor: Moderátoři
Osciloskop C1-112A
mam moznost zaobstarat si tento rusky osciloskop, avsak na nete som sa o nom moc co nedocital kedze vsetko co som nasiel bolo bud v rustine (mam cely manual, schemy a pod) alebo v inych jazykoch a google translator mi tiez moc nepomohol
Všechny malé elyty s vývodem na jednu stranu byly zralé na výměnu (velké ESR, některé i ztráta kapacity). Záleží taky na věku, ten můj byl značně starý. Velké axiální(?) elyty byly v pořádku ani jsem je všechny neměnil, ty asi umějí udělat dobře.
Přístupnost kvůli výměnám elytů nic moc, je nutné vyndat obrazovku.
Na sundání knoflíků musíš mít speciální klíče (Jeden jsem vyrobil z trubky a druhý jen ze šroubováku). Ale to je asi nutné pro jakýkoliv stroj, co má na jedné ose dva ovládací prvky.
Zabudovaný digitální měřič je dost nepřesný a nejde ani příliš dobře seřídit ,aby přesný byl (v obou polaritách napětí a hlavně na měření odporů). Neumí střídavé napětí .Vlastně je dnes už celkem nahovno. Ale vypadá efektně. Voltmetr DT830 za stovku (Kč) je mnohem přesnější a manipulace s ním je pohodlnější.
Jako osciloskop ovšem funguje velmi pěkně(v dané kategorii). Což je zásadní. Pěkně synchronizuje.
Výhodné jsou celkem malé rozměry.
Ruské sondy jsou dost nešikovné - nemají chňapku na přichycení k měřenému vodiči. Ruské BNC konektory jsou jiné než naše. Pro použití našich(západních) sond je nutno BNC konektor připilovat nebo vyměnit.
Za ty peníze je to pěkný stroj (i když za stejné se dá občas sehnat i C1-118). Vem si, kolik euro už jsi prolil hrdlem a nic z toho nemáš. Takhle ti zůstane pěkný přístroj na hodně let.
Kromě toho, až narazíš výhodně na lepší, kup si lepší a tento si nech. Víš že na opravu osciloskopu potřebuješ osciloskop.
Akorát je divné, že závada se projeví po 5 minutách. Většinou po zahřátí se elyty spíš polepší.
Je tam hodně malých elytů, které bývají po letech špatné.
Ukecej slevu na 20 Euro a máš to skoro zadarmo.