Oprava přijimače TESLA 624A Chorál

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sambiliong

Oprava přijimače TESLA 624A Chorál

#1 Příspěvek od sambiliong »

Restauruju tento přijimač a mám problém s ozdobným mosazným plechem kolem tlačítek přepínání rozsahů. Tedy nevím, jaká byla původní podoba - jestli celá plocha jako leštěná mosaz, nebo ta prohlubeň vyplněná hnědou barvou (stejnou jako některé dřevěné lišty okolo) s mosazným lesklým rantlem. Z nálezového stavu nebylo jasné, jestli na tom plechu jsou zbytky hnědé barvy, nebo jestli to byla špína zažraná. Fotky Chorálu, Ouvertury, Bolera a pod. na oldradiu i radiohistorii jsou brány z takových úhlů, že to z nich nejde poznat. Takže kdybyste někdo věděl...
Přílohy
IMG_6179.JPG
(87.54 KiB) Staženo 134 x
Racius
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Racius »

Na mojom Chorále bola celá lišta pokrytá to mosadznou oxidovou zeleňou, celú som ju teda očistil a je komplet celá mosadzná :wink:

Inak, je to nádherné rádio a stojí za to zrenovovať ho, nevýhodou sú snáď len rozmery :?
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Z mojich vzpomínek , Máj Chorál Allegro Nauen krásný bedny s přednesem , kam se hrabe všechen plast . Nikde jsem si velkoplošné mosazi nevšiml , snad až prohlédne oldradio . :D
jardx
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jardx »

U Chorálu i Ouvertury mám ten rámeček leštěný,nevím jestli je to ale originál,každopádně to vypadá pěkně
stefan31

#5 Příspěvek od stefan31 »

Originál celá lišta je leštená mosadz, mám Chorál ako dedičstvo po rodičoch...

Stefan31
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“