imho - Rusáci asi nepovažují za potřebné označovat napájecí body . Doufám že jsem to schema pochopil
tranzistor KP303
Moderátor: Moderátoři
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
tranzistor KP303
imho - Rusáci asi nepovažují za potřebné označovat napájecí body . Doufám že jsem to schema pochopil
Za KP303I by sa lepšie hodil BF245A.
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
jandu píše:Aha - máš pripojené dobre obe prívody na vychyl.dosky? Pri pohľade spredu na pravom boku hrdla obrazovky! resp, zapojené spozdovacie vedenie? Cievka okolo obrazovky?
Na to jsem nekoukal, nenapadlo mě to poněvadž obraz vypadá dobře, jsou tam obě půlvlny. jen je to posunuté .... Ve VN technice se moc nevyznám
No a taky proto, že skop fungoval a při přepnutí na multimetr je obraz uprostřed a dobře. Tam se nepoužívá ten vstup a jinak zbytek ano
T25 - C - +2.83V
T26 - C - -2.26V
už nie je dobré, majú byť rovnaké. Mali by sa dať dostaviť pri odpojenom bežci 47K pomocou R81,R84.
Tieto nerovnaké napätia posúvajú prac.body T28,28 - T28 sa otvára, T29 zatvára. Na T29 C asi budeš mať teraz takmer nap.napätie!
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Teď už zjistit proč na některých rozsazích vstupní citlivosti lítá paprsek zas pryč. Na rozsazích 5V a 0.5V to leze kus vedle , na 50mV hodně vedle, mimo obraz ale je vidět stopa ve stínítku, zbytek se vždy dá dorovnat poťákem
Napadá mě zda by to mohl být poškozený některý z tranzistorů a nebo nevhodné kusy ( velký rozptyl hodnot už z výroby). Vstup byl zničen údajně silným VF signálem.
Spočiatku ti to možno bude lietať, ale pri troche trpezlivosti zistíš, čím a akým smerom treba krútiťna vyrovnanie balansu.