Vadí zhoršené rozlišování barev moc?
Moderátor: Moderátoři
Vadí zhoršené rozlišování barev moc?
Když jsem do školy nastupoval, tak jsem se tam prostě a jednoduše dostal.
Jenže když jsem potom v 19ti dělal řidičákm, tak mě doktorka poslala na oční a tam mi řekli, že mám barvocit pro červenou a zelenou, to odvodili z toho, že jsem ve shukách barevných teček neviděl čísla.
ALE nikdy se mi nestalo, že bych nějakou barvu nepoznal, dokonce jsem uměl barevný kod rezistorů na zpaměť když jsem si často hrával.
A ted po matuře (a neúspěšném prvním pokusu na VŠ) jsem si chtěl udělat padestáku §5, ale doktoři vubec nevědí co se mnou.
Byl jsem na jakémsi speciálním vyštření, tam mi ukazovali semafor, ten jsem jim řekl, ale měli tam takovou divnou zelenou a já nevěděl jesli chtějí slyšet zelená nebo jak moc zelená to je (mám dost známých co dělají web a grafiku a když se s nimy o něčem radím, tak tam zelená neni jen zelená třeba, že ano)
Uplně v pohodě poznám všechny barvy, všechny dráty, odpory a ještě se mi nestalo, abych se splelt někde.
Nevíte, co stím?
P.S. Podal jsem přihlášku na VŠ na obory APLIKOVANÁ ELEKTRONIKA a TELEKOMUNIKAČNÍ TECHNIKA. Budu mít tyhle potíže s doktory i po úspěšném absolvovaní VŠ ?
Děkuji všem za rady.
Málo říkající název vlákna upraven.Viz PRAVIDLA, odst.7a)
Hill
Re: Prosím o radu
oglop píše:Jenže když jsem potom v 19ti dělal řidičákm, tak mě doktorka poslala na oční a tam mi řekli, že mám barvocit pro červenou a zelenou, to odvodili z toho, že jsem ve shukách barevných teček neviděl čísla.
Snad "že nemám barvocit pro červenou a zelenou".
To je tradiční zkouška, kdo nepozná čísla v těch tečkách má smůlu. Leda tak jít "českou cestou".
Co má společného barvocit, resp. jeho nedostatek s absolvováním VŠ?
Na kolik uděláš tenhle test: http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=77 ?
scóre - 12
ať jsem na to koukal, jak jsem koukal,
prostě některá políčka se už zdála stejná . . . .
a zkusil jste někdo při světle rtuťové výbojky dělat konektor na UTP kabel ?
Já si na to musel ještě posvítit baterkou s normální žárovkou, jinak bych to prostě nedal . . . .
Hill píše:Na CRT monitoru Hyundai: 8 (3 v oblasti oranžové, zbytek v azurové až modré), na LCD Acer: 26 (zhruba stejný poměr ve stejných oblastech).
Řekl bych, že typ zobrazovače může ovlivnit výsledek dost výrazně.
to je pravda, právě jsem to zkusil, ale moc jsem nepochopil to zadani jak to presne ma byt ? ( ja měl dycky z vytvarky za 3)
- Artaban001