T.Color 428
Moderátor: Moderátoři
T.Color 428
Po opravě zdroje jsem nastavil +140V pro ŘKS. Televize se rozjela,ale začal mi tady hořet a svítit potenciometr ostření. Takže zřejmě tam bude odešlej násobič . Nejsem si úplně jistý, jesti by to nemohlo být něčím jiným, než ho objednám ? Děkuji.
přístrojů vyskytují.Šumění zvuku již mohlo být způsebeno sršením odcházejícího násobiče.Násobič by měl být originál,pokud se chce ještě
něco zainvestovat,telka by mohla ještě sloužit,záleží v jakém stavu je obrazovka,bývají už slabší...zálaží na náročnosti diváka.
Násobič je k mání (tedy náhrada) - u náhrady nesouhlasí vnitřní odpor výstupu pro ostření, takže je třeba si pohrát s vnějšími odpory,t.j. dát do série s ostřicím poťákem odpor 33M-50M (poslouží i ostřicí poťák z Rubína).
Nanejvýš bude vhodné po výměně jemně doladit diskriminátor. Ale nejčastěji na to nebylo potřeba sahat vůbec, protože zhusta dochází k poruše samotného keramického filtru. Tváří se co do charakteristiky přibližně stejně, ale jeho útlum v propustném pásmu podstatně vzroste.
Zkontroluj napřed hlavně blokování TDA 4281 (každé).
Už se mi stalo, že jsem marně hledal příčinu šumu ve zvuku, a dělal to elektrolyt v obvodu avc OMF, nikoli ZMF!
Je k tomu sice přístup, jak ke Klausovic prachům, ale hraj si.
elko 1M,pokud je slabší, šumáček ve zvuku se ozývá,u řady TV s tímto
IO /C416 a pod./závada známa/,i když ne příliš častá...
Za *perličku* snad nebude tak zle...
Krásné schema najdeš na www.Kácha.cz
Po výměně BU326 (měl jsem v zásobách Motorolu) zdroj naběhl, ale srší onen pot. (a je to i vidět), obraz nejde (že by opět něco na modulu F?) a řádkové trafo je nepěkně slyšet v akustickém pásmu. Násobič není ani Bulhar, ani Unitra, ale zelený König FWK 196-27. Postačí osadit jiný zdravý ostřící trimr z vraku jiného násobiče? Nechce se mi dávat zbytečně celý díl nový.
Apropos - studené spoje byly na L104 a částečně na hlavním trafu. Nevím ovšem, jestli nedokonalá kondice řádkového stupně a násobiče byla příčinou závady zdroje, nebo jestli spolu oba problémy nesouvisely. Poradíte?