ECHOLETTE PROFI, kytarové kombo

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
LOYZA

ECHOLETTE PROFI, kytarové kombo

#1 Příspěvek od LOYZA »

Zdravím přátelé, mám tento krásný starý "kousek" odhaduji na rok 1982? ECHOLETTE PROFI na opravu. Ani nebudu popisovat že se tam na koncovém stupni někdo snažil a že to byl nejspíš šílenec! Na tomto modelu se nikde nedá najít jestli je to 40ka nebo pod. Konec má TR BD239A, BD 245A, BD 246A a BD 240A a pak další budiče BC 583, BC 182. Vzhledem k "šíleným" zásahům bych potřeboval pro jistotu servisní dokumentaci. Pokud by někdo z vás měl, prosím snažně o zaslání na mou adresu G.Allo@seznam.cz
Přiznám se, nikdy jsem nepochopil ty lidičky co do něčeho vlezou a nemají potřebné vybavení a ani zkušenosti, jen ničí a "pokusují" co to asi vydrží a pak se slovy - to je jen "nějaká" maličkost, nemám součástku a dejte si to opravit do odborného servisu, bude to za pár kaček! Na netu jsem nenašel i když dlouho hledal. Ještě je tam dioda o které taky nikde nic NT4235 je na ní napsáno. Mám i staré katalogy, ale taky nic. Jinak je to opravdu krásná práce a asi to muselo ve své době být dobré pro muzikanty. Díky předem za pomoc a přeji hezký den a úspěch při opravování.
Yarda1

#2 Příspěvek od Yarda1 »

Co to je? Obrázek by nebyl?
LOYZA

#3 Příspěvek od LOYZA »

Jeje já nenapsal že jde o kombo pro muzikanty! Tedy to co mi přinesli je jen ta celá elektronika kde jsou všechny potřebné vstupy a regulátory a součástí je koncový stupeň. Vadné TR a jednu D a R jsem už dal nové. Napájení je + - 30V a ta katodou vyletovaná D byla křemíková, předpokládám. Dal jsem tam "stejně vypadající" kterou jsem našel. Na lab. zdroji se vše tváří OK až na rozdíl proudu v + asi o 10 procent větší než v - části. Rád bych to celé seřídil na 100 procent, když už je s tím tolik práce.

Název vlákna byl upraven. Killroy
Přílohy
P1070040.JPG
(110.06 KiB) Staženo 142 x
P1070041.JPG
(97.65 KiB) Staženo 120 x
P1070047.JPG
(54.96 KiB) Staženo 216 x
mmjuz

Re: ECHOLETTE PROFI, kytarové kombo

#4 Příspěvek od mmjuz »

LOYZA píše:Přiznám se, nikdy jsem nepochopil ty lidičky co do něčeho vlezou a nemají potřebné vybavení a ani zkušenosti, jen ničí a "pokusují" co to asi vydrží .

Také jsou výborní dražitelé z Aukra, kteří 50.let staré zařízení z půdy, či sklepa, bez potíží připojí k síti. Extrém je trouba, který ke stereofonímu rádiu Rama bez vestavěného repra nepřipojil bedýnky a divil se, že nemůže nic naladit. Ale lampy prý svítily....
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Free schéma od téhle Echolety asi není, musel bys zaplatit 17 euro.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“