Vadný pedál k šicímu stroji
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vadný pedál k šicímu stroji
Těšil jsem se na nějaký triak, ale tohle mě skoro shodilo ze židle. Můžete mě někdo napsat, co s tím mám udělat, aby to ještě fungovalo ?
- Přílohy
-
ss.jpg- (45.99 KiB) Staženo 1889 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak jsem ho našel, je to typ U118/1, - po otevření vidím skoro to samé, co je na fotce, + 1 odrušovací kondenzátor (100n/250V~X2 růžový a pěkně nafouklý, potvora
P.S: Pedál jsem už složil, tak jen pro porovnání - nestlačený má 3,7K, skoro na maximum má tak 50R, úplně na max jen 5R (to se už odpory překlenují plíškem, co je na vrchní části pedálu) - tipuju, že by se ním dala regulovat nějaká slabší žárovka
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Že to je plný uhlíku je zatím jen slyšet, zítra to víc rozeberu a snad i uvidím. Divím se, že to jde dneska koupit jako náhradní díl.
Vyuziji toto tema a zeptam se Vas odborne zdatnejsich - ja jsem jen pajec. Kam patri zapojit body oznacene "F". Jedna so o nahradu teto slapky ale s magnetickym "ovladanim". Nekolikrat jsem posilal dotaz autorovi konstrukce ale bez odpovedi. Schema je ze stranky http://www.robov.elektro.szm.com/slapka/slapka.htm
Nebo dokazete me poradit-nakreslit jine schema s timto magnetickym ovladanim? Opravuji tuto slapku manzelce jiz nekolik let a tohle by snad problem vyresilo naporad. Diky!
- Přílohy
-
Capture7.4.2011-9.15.40.jpg- (60.4 KiB) Staženo 1959 x
Aspoň teda na prvý pohľad to funguje takto.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dík za pomoc.
Oproti originálu tu chybí mechanický zkrat při plném sešlápnutí pedálu, to by bylo nutné doplnit, pokud je to vůbec potřeba(?). U uhlíků to možná bylo nutné, tady nevím.
Je fakt, že regulátor neumožňuje motoru jet na plné otáčky, ale začne spínat, až sinusovka vystoupá do nějakých odhaduji (30-40)V. Záleží na citlivosti tyristoru - měl by být hodně citlivý. Pak bude úbytek otáček skoro neznatelný.