Chování Telefónica O2

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

No, lidi, pevné linky už nám zase míří k tradičnímu "vydržte a do 5 let máte telefon", i když zde půjde o jiné služby. Permanentně otravujícího "mluvííítééé?" u meziměstských hovorů se už asi nedočkáme.
Ale ztráta lidí, kteří umí, absence ve vlastních podmínkách zacvičeného dorostu, lživé reklamní kampaně a nestydatý přístup k platícímu zákazníkovi, to vše se přece jednou musí každé firmě vymstít.
Jestli si včas neuvědomí, případně nebudou chtít vidět, odliv zákazníků (často v důsledku absence možnosti aspoň trochu inteligentní dvoustranné komunikace) a nutné investice, můžou to brzy zabalit.
1010

RE

#17 Příspěvek od 1010 »

Nadnárodní firmy a korporace kašlou na obyčejné lidi,hlavně jen když to sype :x Je jedno jestli jsou to zaměstnanci nebo zákazníci,jen věřím že se jim to jednou vrátí i s uroky :lol:
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Hille, udělal jsem si výlet na diskusi na dsl.cz a podle toho, jaké zkušenosti píšou s "alternativními" poskytovateli, to vypadá, že žádná cesta ke konkurenci nevede, protože prostě všichni mají stejné způsoby!
Nejhorší je, že lidi kteří cestujou říkají že venku to začíná být stejné, třeba co se týká hypermarketů. Neexistuje možnost výběru.
Pokud někomu připojení šlape, má štěstí.
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Tak to abych to nezakřikl, my totiž to štěstí máme. Jičinet se k nám chová velmi přátelsky, rychlost průběžně zvyšuje, cenu už třetí rok drží na čtyřech stovkách +DPH za měsíc.
V paneláku máme natahanou síť LAN 100Mbps.
Právě nás na routeru je z 8 účastníků připojených 5, komunikuju z noťasu přes stolní počítač, na kterém cosi dělá mladej, a na www.dsl.cz mi to přes to všechno řeklo tohle:
Rychlost připojení k internetu: 1,026 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 131,3 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 7,393 ms
max 13,502 ms
Ø 9,638 ms

A teď koukám, že máme zpátky agregaci 1:10 (měli jsme nějaký čas 1:20 a ani to nijak výrazně nevadilo!). Taky dobrý!
Za ty skoro tři roky jsme měli čtyři výpadky, z toho jeden na půlden, ostatní nepřesáhly 4 hodiny. Jo, a jednou jsme měli asi týden pomalejší připojení kvůli nějakému překopnutému optickému spoji.
Neřekl bych, že je tato služba předražená či špatná.
Spíš mě zaráží, i podle diskuse na výše uvedených stránkách, že je tolik různých poskytovatelů, kteří tu (i dražší) službu nějak omezují co do objemu dat nebo FUP, či mají trvalé potíže se stabilitou připojení.
miroja

#20 Příspěvek od miroja »

Tiez som presiel rovno na mikrovlnku po par rokoch modemovania. Vtedy som vyskusal troch-ci styroch provajdrov,no casto som sa nevedel vynacudovat, ci oni ziju z mojich penazi alebo ja z ich. Od februara 2003 som pripojeny do netu cez mikrovlnku od Profinetu a som spokojny, aj ked obcas dojde k nejakemnu spomaleniu, ci vypadku. Ved kto je dokonaly :wink:
To len pre dokreslenie, ze aj u nas "na vychode" je to podobne :lol:
HONZAS

#21 Příspěvek od HONZAS »

Dráták má plnou pravdu, syn tam taky pracovala je to někdy ještě horšía kamarát je tam dodnes a chce taky odejít. Na nic nemaj čas a podle toho ty opravy vypadaj, na venkově se pravidelně např prořezávalo vedení, kde je závěsný kabel, dneska škoda mluvit a ten bordel v těch 🤐, sítákách a tratákách ani nemluvit.
jopein

#22 Příspěvek od jopein »

to dratak
dík za info , to jsem teda úplně zkoprněl co se u "kyslíků " děje , myslel jsem si , že se nový majitel k zaměstnancům bude chovat korektně.
Odbory asi mají také pod palcem, co ?
millano

#23 Příspěvek od millano »

co se týče plánování práce v JEFu, tak operator má možnost zadat takzvanou časovu náročnost, ta je standarntě nastavena na 0,75h - a právě zde je kámen úrazu. zatím nejsem plnohodnotný operátor technické podpory, ale při školení jsem zjistil že časová náročnost lze změnit, bohužel nás nikdo na toto neškolí :!: , dřív jsem dělal IT technika takže si umim představit co Dratak musel zažívat. rozhodně to skusím lektorovi navrhnout. popř. rovnou manažerovi usteckého kraje, aby se stim něco udělalo.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“