Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
riprex

Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý

#1 Příspěvek od riprex »

Zdravím, našel jsem toto rádio. Po odzkoušení funguje výborně, až na jednu závadu, pravý kanál hraje dost slabě a má méně výrazné basy. Zatím jsem zkoušel hledat studeňáky a vyměnil jsem elyt C232, protože to trochu šumělo. Šum sice ustal, ale zbytek je stále stejný, studeňák jsem nenašel. Neví někdo čím by to mohlo být? Je to docela jednoduché zapojení a docela mě štve, že to nemůžu najít. Díky za rady.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Oldradio »

Elektrolyty v trase signálu, taky může být vadný potenciometr hloubek, že nemá kontakt. Chce to aspoň sledovač signálu, třeba jen zesilovač s MBA810 a sledovat, kde se oba kanály začnou lišit.
riprex

#3 Příspěvek od riprex »

No poťák hloubek by nevysvětlil rozdíl hlasitosti a elyty jsem preventivně vzal všechny.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Hraje to špatně jen na rádio, nebo i na nf vstup? Pokud nejde jen rádio, zkontroloval bych i stereodekodér, zrovna včera jsem v něm na mém rádiu měnil jeden elyt, co je v signálové cestě. Taky to hrálo slabě, kupodivu spíš chyběly výšky.
Taky bych zkontroloval seřízení konců, jestli není ujetý klidový proud a tak. Docela to se stářím lítá.
Jako sledovač signálu stačí i stará 4kOhm sluchátka.
riprex

#5 Příspěvek od riprex »

Dělá to i přes vstup a trimrama na konci jsem taky zkoušel hýbat.
helios

#6 Příspěvek od helios »

Mne u Sextetu robilo podobne, ale naviac jeden kanál hučal, išiel slabšie a pri vypnutí v ňom syčalo a praskalo. Po dôkladnom prepájkovaní celej NF časti problém zmizol. Robilo to aj pri externom NF signále. Asi vlastnosť týchto mašiniek. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
helios

#7 Příspěvek od helios »

Jo, a ešte som preletoval a premazal Renolom aj poťáky, hrozne škrkali, možno aj tam bude jadro tejto záhady...
riprex

#8 Příspěvek od riprex »

Tak jsem propájel všechny spoje oné pravé části zesilovače, dodal cín a horší místa plošňáku nahradil drátospojem. Bezvýsledně :). Ještě mě napadá, že tenhle problém mohl vzniknout díky jedné reprobedně které má zkrat a nefunguje. Pojistka ale přepálená nebyla, normálně má tendenci se pálit jen při připojení repráku za chodu.
Racius
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Racius »

Hovňáky si vymenil ?
riprex

#10 Příspěvek od riprex »

Tam ale žádný nejsou(v části zesilovače), jen dva a ty jsou vyměněný.
helios

#11 Příspěvek od helios »

Tu už pomôže asi len pustiť z generátora signál a oscilom nájsť, kde to viazne.
riprex

#12 Příspěvek od riprex »

No to by sice pomohlo, ale má to dva háčky a to sice že nemám generátor a nemám osciloskop, ale chci si ho časem pořídit :). Pokud na to nepříjdu, tak to asi nebudu řešit a odložím to na neurčito. Zkoušel jsem ještě prostříknout poťáky a přepájet spoje na těch deskách u nich, ale nepomohlo to.
helios

#13 Příspěvek od helios »

V núdzi by sa dali použiť aj vysokoohmové sluchátka (vojenské 4kOhm), a cez 10nF kondík si prejsť celú NF cestu a porovnávať so zdravým kanálom.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Bude to těžko něco jiého než elyt . Jen pro ránu jistoty , repráky jsi zaměnil ?
riprex

#15 Příspěvek od riprex »

Repráky jsem zkoušel zaměnit, zkoušel jsem i jiné nebo přehodit polaritu. Je to stále stejné. btw. jak moc je normální, že některé elyty na desce mají otočenou polaritu oproti tomu, jak je to na desce vyznačeno? Je to ale v obou částech zesilovače taky. Jinak elyty jsem zkoušel měnit, vyměnil jsem C244, C232, C234, C236, C230 a C240. Žádné jiné už v té pravé části zesilovače nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“