no možná že se mému postupu zasměješ ale tak se mi to povedlo nejlépe zkoušel jsem lecos ale tohle jediné vypadalo pěkně.
jako nosní médium jsem použil "lepící barevný papír" vybral jsem z archu bílý lesklý papír na něj laserovou tiskárnou natiskl stupnici tuto jsem ořízl na rozměr.Stupnice jsem nechal a druhou stranu jsem umyl acetonem až na plech následně jsem naslinil plechovou vrstvu a na ní připlácnul stupnici chvilku jsem počkal následovně jsem to vyválcoval gumovým válečkem nechalů vyschnout.Zkoušel jsem husté vteřinové lepidlo a herkules pokaždé se to začalo kroutit nebo odchlipovat.a pak jsem položil na plochu želičky po zaschnuí a ohřál na bavlnu aby se zapekl toner (tonerem vavrch bacha snadno se rozmaže když je horký) protože byl špatně zažehlen opět jsem to zaválcoval a drží to dobře.Na tom lepícím papíru je lepidlo jako je na známkách.Jestli se to začne odlupovat nastříkám stupnice fixírkou bílou barvou a přenesu tam toner jako když vyrábím desky pološných spojů.
nobis píše: Škoda, že nemáš taky stupnici na BM 518.
máš aspoň nějakou stupnici nemusí na ní být patrná čísla stačí stupnice kdybys viděl jak vypadala ta moje tak bys plakal.Důležité je skenerem vytáhnou maximum informací z té původní stupnice a neměmit velikost obrázku úprava na PC té mé trvala asi 10h kdy jsem pixel po pixeli opravoval v kreslení a následně v zoner photoshopu.tak jsem se rozhodl to sem dát aby jsem ušetřil zbytečnou práci dalším.
Ještě mě mrzí že jsem si na tu stupnivi nenapsal u ampér 0,1;0,2... a u voltů nedoplnil 5 15 25 V ale když jsem to dělal tak jsem to chtěl uvést do původního stavu. a tohle by byl zásah jinak na pravé stupnici mi zmléčnilo plexisklo toho MP80 kdyby jste ho někdo měl nebo celý měřák MP80 150uA koupím nejlépe s černou hliníkovou ručkou.
no a jestli mi odejdou ty mp80 a já je neseženu koupím tam tohle
Kód: Vybrat vše
http://www.gme.cz/cz/hd-3129a-p722-199.html
a nějak to tam naondím