Antištěk

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#76 Příspěvek od rnbw »

Velmi smerovy reproduktor. Niekde na vystave som to videl - ked stojis pred tym, pocujes zvuk a ked stojis mimo, tak je ticho. Akurat to nezvlada ziadne basy.
mtajovsky

#78 Příspěvek od mtajovsky »

Sousedčina fenka někdy štěká. Připadá mi, že si nemá s kým popovídat. Když na ni (v rámci rovnoprávnosti) taky zaštěkám, někdy trochu zavrčí, ale jinak toho celkem spolehlivě nechá. :D
Maskot

#79 Příspěvek od Maskot »

To je dobry recept, ovsem chtelo by to sem dat ukazku :D
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#80 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

Crifodo píše:tazatel se nevyjádřil, jestli myslí antištěk na vlastního psa, kterého nechá obojkem zobnout měkkým vn výbojem, nebo plašič cizích řvounů u boudy ke kterým fyzicky nemůže.
myslím, že nějaké piezo šimrátko na 40 kHz z GME psa leda zneklidní a vydráždí a výsledek bude ještě horší. Aby to psa paralyzovalo až k trvalému tichu, musely by to být asi jiné měniče a jiné výkony... a zůstává problém vzdálenějších excitovaných čoklů :evil:
Radši ta gumová včelka nebo přes hubu majiteli.. :roll:

tak to musí být tak silné aby excitovaní čoklové nebyli slyšet.Před časem jsem vyráběl zařízení s piezo elementem který byl v ultrazvukovém zvlhčovadle vzduchu je to asi 10mm silné a průměr 40mm.Musí se to ale chladit při trvalém plném výkonu budil jsem to 80W přes tranzformátor kdyby se to pouštělo na okamžik přez zvukovod pak si myslím že by nebyl úproblém.
bastliar

#81 Příspěvek od bastliar »

xxxEDISONxxx píše:.Před časem jsem vyráběl zařízení s piezo elementem který byl v ultrazvukovém zvlhčovadle vzduchu je to asi 10mm silné a průměr 40mm.

:?: Kde by sa dali zohnať tieto samotné výkonné piezo elementy, čo by náhradný dieľ, výpredaj ...
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#82 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

bastliar píše:
xxxEDISONxxx píše:.Před časem jsem vyráběl zařízení s piezo elementem který byl v ultrazvukovém zvlhčovadle vzduchu je to asi 10mm silné a průměr 40mm.

:?: Kde by sa dali zohnať tieto samotné výkonné piezo elementy, čo by náhradný dieľ, výpredaj ...

no já právě koupil spálený ultrazvukový zvlhčovač.Od člověka co věděl že se spálilo tráfko.Jinak jsem zaslechl že existují náhradní pieza..

koukám tady

Kód: Vybrat vše

http://www.zdravionline.cz/p/Membrana-pro-Avair-Ultra-3-1

ale zřejmě to neni tak silné jako jsem měl já.Já měl zvlhčovač určený do pěstebních skleníků tohle je nějaká pokojová varianta.

POZOR ten výkon který to snese je proti brždení vodou a počítá se že to ta voda bude chladit bez těchto podmínek bych to zatěžoval tak 1/4 a ještě ne trvale element se rozláme a lítají přez něj tkové modré blesky :-) nemůžu si pomoct ale tyhle piro efekty při karbonizaci vyskou energijí se mi prostě strašně líbí :-).

Já jsem s tím stavěl speciálně tvarovanou vanu pro čištění stříkacích pistolí do autolakovny plní se to emulzí acetonu a nějakého sajrajtu co rád žere tu barvu se samotným acetonem to nefungovalo doslova začal po zapnutí vařit :-).Jinak zapíná se to v samostatné místnosti oddělení dceřmi protože na plný výkon u toho nikdo nevydrží je to buzení rozmítaným generátorem 32-48kHz a je to fakt rachot nakonec to dopadlo tak že tam ten element nebyl jeden.

myslím že na psy by to mělo vlv dobrej co má nohy uteče co nemá ...

Jinak když jsem o tom tak přemejšlel asi by bylo nejlepší koupit piezo repro pro PA je to i se zvukovodem a je to za pýr korun akorát že ten zvokovod bude asi blbej jinak vzpoměl jsem si že jsem vyráběl odpuzovač ptáků vrabčáků aby nám jejich hnízdo neucpávalo okap a fungovalo to se dvěma 555 a časovým spínačem do zásuvky.Vrabci se k nám nenastěhovali za to u souseda byla doslova kolonie
Odpovědět

Zpět na „Poradna“