attiny26 - problém s programováním - VYŘEŠENO

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zavovi

attiny26 - problém s programováním - VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od zavovi »

Zdravím,
programuju atmely už několik let vlastním programátorem do USB. Většinou vše dávám k dispozici na webu, takže žádné komerční využití, ale nyní jsem narazil na problém, se kterým si už vážně nevím rady.

Jde o to, že mi nejde naprogramovat attiny26. Můj programátor přes ISP ji přijme, dokáže programovat šechny propojky i pojistky, ale nedokáže naprogramovat flash. Nevíte v čem by mohl být problém?

S tímto programátorem jsem už programoval attiny2313, atmega16, atmega32, atmega8515, atmega8.

předem děkuji

(http://narrow.ic.cz)
Naposledy upravil(a) zavovi dne 29 dub 2011, 19:08, celkem upraveno 1 x.
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

doc1477.pdf strana 108
2. When programming the RSTDISBL Fuse, Parallel Programming has to be used to change
fuses or perform further programming.
Andrea

#3 Příspěvek od Andrea »

Ty se nás ptáš, proč tvůj programátor nenaprogramuje nějaký procesor? No na to se bez křišťálové koule dá odpovědět jen "máš to rozbitý".
zavovi

#4 Příspěvek od zavovi »

Děkuji za informace. Ale RSTDISBL fuse když změním, tak už to sériově nedokážu přeprogramovat, ne? To je defaultně nastaveno jako reset pin. A když to změním, tak to bude jako PB pin a tím už to budu muset přeprogramovat jen paralelně.

Je to tak?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

Zkus ATTiny85, a když to ani pak nepůjde...
Máš problém.
zavovi

#6 Příspěvek od zavovi »

nj, ale attiny85 má málo pinů. Já potřebuji 3 ADC a jeden port na displej.... Pak už jedině Mega, ale to mě právě přišlo zbytečný. Ale asi to tak dopadne...
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

Tak si ten programátor sprav, asi máš chybu v algoritmu. Předpokládám, že když jsi tak zdůrazňoval, že je tvůj vlastní, že sis ho navrhl a naprogramoval.
zavovi

#8 Příspěvek od zavovi »

Já jsem vycházel z původního návrhu: http://www.ladyada.net/make/usbtinyisp/parts-v10.html a vše vždy fungovalo. Podle mě to nebude v programátoru... Ten už má leccos za sebou....
zavovi

#9 Příspěvek od zavovi »

Ještě bych mohl dodat, že programuju pomocí AVR studia 4.
Andrea

#10 Příspěvek od Andrea »

A ještě bys mohl napsat, co to vyhodí za chybovou hlášku.
Když to není v programátoru, tak asi bude rozbitej procesor nebo interface mezi židlí a klávesnicí.
zavovi

#11 Příspěvek od zavovi »

Vyhodí to pouze tuto chybu, ale tu to vyhodí i když není připojen programátor i když není připojen krystal. Prostě vždy. Ale mě překvapuje, že všechny fuses jdou programovat, ale flash paměť ne... To se mi ještě u žádného atmelu nestalo... Možná máš pravdu, že jsem jenom blbej. Ale proto se ptám zde aby mi někdo pomohl :-)

Obrázek
zavovi

#12 Příspěvek od zavovi »

Tak jsem na to přišel. Prostě jsem při programování zvolil jiný typ atmelu a už to jede... Zatím jsem tím naprogramoval vše...
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“