Závada TV Mánes Color

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
skopal.miroslav@seznam.cz

Závada TV Mánes Color

#1 Příspěvek od skopal.miroslav@seznam.cz »

Vážení!Na TV Mánes Color se mě při zapnuti TV ozívá s reproduktoru pravidelné nabíhaní TV,to trvá asi 1s a stále dokola.TV jakoby chtěla naběhnout ,ale jen na tu 1s.Po čase přestalo i nabíhání.Schéma tohoto TV mám.Moc V8m děkuji za případnou radu!Skopal
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

Zmeraj napatia na dvojitom filtracnom kondiku a napis co si nameral. Tento typ TV ma totiz dost zlozity zdroj a ak nevies ako funguje IPSALO , nie je jednoduche Ti hned dat presny tip na vadnu suciastku. Casto byval problem na module R, niekedy robil problem tyristor, kondik v horizontale, SU160....
V kocke ako to funguje: Cez prvy tyristot sa po zapnuti postupne nabijaju filtracne kondiky, z ktorych sa odobera energia do zdruzeneho trafa. Cinny beh zabezpecuje tranzistor, spatny odvod prebytocnej energie z trafa druhy tyristor (stabilizacia napatia). O riadenie tyristorov sa stara modul R. Riadkovy generator budi SU-sko,no a aby sa to vsetko rozbehlo, ma to pomocny zdroj (maly trafacik)....
Jednoduche, nie :wink:
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Pár typických závad zdroje IPSALO v Oravanu je na http://www.kacha.cz
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Jo ty to zdroje jsem dodnes nepochopil ne z principu ale z jich zavad. Mel jsem oravana do ktereho stacilo uderit ze spravne strany a i tyden jel OK. pak ke me prisel druhy oravan na opravu s tim samym. Nevedel jsem si rady tak jsem ten modul z meho strcil do toho druheno Oravan slapal jako hodinky. ku podivu kdyz jsem strcil ten modul druheho do sveho tak taky jel. Tim bylo vyreseno. (pro rypaly o kvalite servisu opravama tv se nezivim)
Internet - metla lidstva
miroja

#5 Příspěvek od miroja »

No Oravany su skutocne dost zlozite. Ked ma uz nic nenapadalo, precital som si servisny navod, a vzdy som to nakoniec rozchodil, aj ked niekdy to boli dost kuriozne zavady :wink:
skopal.miroslav@seznam.cz

TV Mánes Color

#6 Příspěvek od skopal.miroslav@seznam.cz »

Děkuji Vám za užitečné rady,Dnes jsem se dle nich řídil a zjistil jsem ,že za tyristorem T1 není napěti.Je asi vadný modul R.Dál jsem nepokračoval,jel jsem na hřiby.Zítra budu v opravě pokračovat a rád přivítám další rady.Jsem jen bastlíř amater a to jen když mám čas.Skopal
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od urbanek »

Ještě bych nejdřív zkontroloval pomocný zdroj.
Straw

#8 Příspěvek od Straw »

Já bych ze všeho nejdřív zkusil odpojit násobič od VN trafa.
Firda
Kontaktovat uživatele:

Mánes color

#9 Příspěvek od Firda »

Děkuji za užitečné rady!Tak jsem zjistil,že je vadný Ty KT 110.Jinak Vám všem co jste mě odpověděli děkuji a hodně zdaru!Skopal M.
Killdow

Nabíhání Mánes Color

#10 Příspěvek od Killdow »

Zdravím! Já mám podobnou "závadu". Přijímač vždy naběhne, ale až napotřetí (třikrát lupne v reproduktoru). Myslíte, že odchází 2x100M/350V? Díky
Jurik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jurik »

Cauky...Zavada v modulu R....Na te desce jsou nahore tranzistory a par diod....Vsechno vymenit
Killroy
Moderátor

#12 Příspěvek od Killroy »

Modul R = hlavně spousta studeňáků. Zahýbej některým z těch tranzistorů a uvidíš. Dalším problémem někdy bývají ty radiální oranžové Tesla elyty.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jef111
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jef111 »

A klidně to může být i tím hlavním elytem. Pokud je tam ten původní, stejně bude chtít za nějakou dobu vyměnit pokud už tohle není jím.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Killdow

#14 Příspěvek od Killdow »

jef111: Koukal jsem se do prodejen, ale že by měli nějakou dobrou nabídku 100M/350V... snad jedině GES, ale na objednávku :-(
Frenky

#15 Příspěvek od Frenky »

V AME mají vše !!!Posílají obratem !!!A registrovaní odběratelé dostanou i slevu !!Jen se pořádně podívat !!! :contract:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“