Elektrosvit 381

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
riprex

Elektrosvit 381

#1 Příspěvek od riprex »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá nějákou dokumentaci k této malé ledničce. Zajímal by mě třeba návod k obsluze atp. . Jinak bych taky chtěl vědět jakou má tato lednička spotřebu (přibližně). Vyhovuje mi protože je naprosto tichá, ale právě té spotřeby se obávám. Díky za odpovědi.
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

Spotřeba jde změřit...
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Pravdepodobne sa jedna o jednu z absprbcnych chladniciek. Kamoska mala takuto v Bystrici a az ju vymenila za novu kompresorovu tak len cumela ze aky preplatok za elektrinu jej prisiel... Takze spotrebu to ma asi hodne vysoku...
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

U absorpčky netřeba cokoliv měřit . Na štítku má příkon , bývají 2stupně , např 40/60W . No a kam přepne , tolik bere , ale trvale ! 24 hodin denně .
riprex

#5 Příspěvek od riprex »

No štítek už se bohužel nedochoval. Jinak má přepínač Max/Min. Pokud se nemýlím, v této lednici není termostat, takže by měla běžet non-stop na zvolený výkon.
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

No, byly i s termostatem, jednu takovou mám už asi 25let na chatě. Typ si nepamatuju, určitě je československé výroby (asi Elektrosvit) a má objem asi 60l. Jestli se teď přes svátky dostanu na chatu, tak omrknu typ a dám to sem (jestli to bude někomu užitečné).
riprex

#7 Příspěvek od riprex »

No tenhle můj model 381 se vyráběl od roku 1957 snad i 10 let.
riprex

#8 Příspěvek od riprex »

Tak jsem ještě hledal a našel jsem toto video. Říkají že spotřeba je malá, tak jim budu věřit :). Jinak na chalupě máme Elektrosvit 309.01 (75l - hranatá) a protože jsem tento víkend tam, kouknul jsem na typový štítek, kde je uváděn příkon 35W. Vzhledem k tomu, že chladící část se konstrukčně téměř neliší od té starší, předpokládám, že to bude podobné.
Eleman

#9 Příspěvek od Eleman »

Tak moje chladnička na chatě je Calex Polar C60. Příkon tělesa je 85W a u dávaná spotřeba je 1,2kWh/24h. To je docela dost (dvojnásobek moderní velké kompresorové chladničky), ale vzhledem k času provozu na chatě to neřeším.
kejki

#10 Příspěvek od kejki »

Když vidím, jak tam cpou ten odpad, asi by bylo vhodné ji izolovat něčím modernějším, ať už polyuretanem, nebo vypěnit pěnou.
riprex

#11 Příspěvek od riprex »

No ono ty novější už byly izolovány polyuretanem, ale tahle je napěchovaná vším možným a dveře jsou naplněny polystyrenem, však to taky byla ve své době nejlevnější chladnička dostupná "pro každého", nadruhou stranu to, že to vydrželo fungovat dodnes svědčí o tom, že ta kvalita tam byla, dnešní kompresorové ledničky už po 5ti letech odcházejí. Měl jsem whirlpool cca 6let a odešla - chladila čím dál míň a navíc "automatické odmražování" nefungovlo a po týdnu provozu byla vzadu 1cm vrstva ledu. Před ní jsme měli ruskou Minsk a ta chladila úžasně, dodnes lituju, že jsme ji vyhodili, ale bohužel byla moc hlučná a class A to taky nebyla.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“