X-RAY detekce

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulik

X-RAY detekce

#1 Příspěvek od kulik »

Barevne monitory maji 'detekci' gama zareni, ktere vznika pri prekroceni anodoveho napeti. Jak je s timto signalem nakladano?
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Tak to je pro mě teda novinka.. Akorát vím, že každá obrazovka má maximální povolenou emisi "neionizujícího záření" - Rentgenového zaručenou tak, že anodové napětí nepřekročí 27KV (podle typu obrazovky) a myslím si, že se jěště hlídá maximální proud katod..
pokud se obrazovka provozuje v povolených rozmezích, tak sklo většinu záření pohltí.
Viděl jsem vnitřek už spousty novějších monitorů a žádný detektory záření jsem tam nenašel
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

Je to jak říká Artaban001. Snímá se pouze velikost VN z děliče uvnitř VN trafa a v případě překročení stanovené meze se VN vypne /zpravidla spolu s H-rozkladem/.
kulik

#4 Příspěvek od kulik »

Souhlasim, detektor tam neni. Proto jem dal to slovo do uvozovek. Zajima mne, zdali se to vypne trvale nebo jen snizi napeti na vystupu vn trafa.
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

zpravidla se vypne úplně - zmizí buzení H- rozkladu, potažmo VN. Spustit lze pouze po vypnutí a zapnutí.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“