IR2101S
Moderátor: Moderátoři
AmarokCZ píše:goody: doporučuji tam hodit nějaký jednoduchý tvarovač, nebo se na to vyprdnout, turn-on bude delší tak o max 50ns, což asi nevadí !
Jj to máš recht. Doporučil by jsi mi k tomu nějaký dobrý fet, co nemá velké Rds, velkou kapacitu na gate a bude fungovat spolehlivě při této frekvenci, aniž bych ho usmažil. Chlazení se předpokládá, ale někdy ani to nestačí
Kromě zoho budou stačit ty ochr. diody na tom FETu, nebo tam budu muset stejně dát nějaké navíc, vzhledem k té indukční zátěži a nebude potřeba řešit ještě snubber
Andrea píše:To máš těch FPGAček tolik nebo si tak důvěřuješ, že ho klidně galvanicky spojíš s výkonovým obvodem kde je 60V?
Mám tady hafo XC2S15. Už jsem uvažoval o oddělení optočlenem, ale blbá je pak doba propagace, která narůstá. Fakt. je, že pokud budu o ní vědět, tak ji mohu docela slušně pomocí FPGA kompenzovat.
Andrea píše:Jo to víš, samy se ty FETy nezavřou.V induktivní zátěži u můstkového měniče nevidím žádný problém. Ale když to budeš špatně řídit, tak odejdou i ty IRFP250 s odporovou zátěží.
Záleží čemu říkáš špatně řídit