PC zdroj 4xx W jaky

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

PC zdroj 4xx W jaky

#1 Příspěvek od robo »

V jednom pc je zdroj Eurocase 450W. Pri zapnuti pc jen blikne led na zakl. desce a na zlomek vteriny se rozjede vetrak na chladici procesoru. Tod vse. Z pc jsem vse vyndal, nechal jsem tam jen jednu ramku a procak. Ramky tam ma dve. A stejne nic. Druhy, nahradni zdroj zatim nemam. Pocitac je stary tak tri roky. Rekl bych ze je zdroj po smrti. Jeste se poohlednu po nejakem nahradnim, na test. A ptam se, pokud bude zdroj v riti. jaky jiny zdroj 450W tam dat. Neco z alfacomu:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008O0V41NK
Treba Seasonic. Ale OEM znamena co? Ze je vyraben nekym jinym?. Nazory na pojem OEM u pc zdroju se rozchazi.
Prosim o radu. Dik
krutor

#2 Příspěvek od krutor »

OEM podle mě zanamená, že se to prodává bez krabice a příslušenství. Jinak slušné značky jsou Seasonic, Chieftec, Enermax, v případě nouze i Fortron.
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

OEM (zkratka anglického Original Equipment Manufacturer) je obchodní termín, který označuje výrobce zařízení, jenž při výrobě používá díly, komponenty a zařízení od jiných výrobců, a hotový výrobek prodává pod svou vlastní obchodní značkou - citace z wikipedie.

Jinak s výčtem slušnějších značek zdrojů lze asi souhlasit, nicméně podotýkám, že třeba zrovna často proklínaný Eurocase prodává pod svojí značkou například přeznačené Fortrony...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ale nielen Fortrony, predava pod svojou znackou aj vselijake smejdy.
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

To samozřejmě ano. Jen jsem chtěl naznačit, že ne všechny EC jsou úplné sračky.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tipnul bych v tom zdroji závadu ve větvi +3,3 V. Je to takový malý elyt za 3 Kč :lol:
mirosne

#7 Příspěvek od mirosne »

Ja mám jednu dosku "Asrock" a robí presne to isté a aj po výmene zdroja.Viem je to šmejd a už som sa s ňou aj rozlúčil.Zdroj som testoval na druhom PC a tam ide,tak viem určite,že zdroj je OK a MB je v :obscene:
Skúšal som na nej voľačo pomerať a samozrejme,je všetko dobré. :cry:
Preto,by si mal zdroj vyskúšať na druhom PC,alebo druhý zdroj na Tvojom PC.
Pozdravujem Vás, Miro.
Peterseal

#8 Příspěvek od Peterseal »

Ked sa uz bavime o tych SEASONICOCH, v PC mam tento : http://www.alza.sk/seasonic-ss-350et-t3 ... 199544.htm
Ked som ho zo zvedavosti rozobral ( nema zarucne plomby), sietovy odrusovac je tam velmi dobre spraveny, ma to aktivne PFC, ale napr. chladice su len obycajny Al plech, kondiky Suscon....usmernovace dake NO NAME...
Aky mate vy nazor?
Ale inac som s nim spokojny...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

Já tu mám třeba zrovna jeden EUROCASE, který vypadá vcelku solidně, i něco váží :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
petr1991

#10 Příspěvek od petr1991 »

Peterseal píše:Ked sa uz bavime o tych SEASONICOCH,
Ked som ho zo zvedavosti rozobral ( nema zarucne plomby), sietovy odrusovac je tam velmi dobre spraveny, ma to aktivne PFC, ale napr. chladice su len obycajny Al plech, kondiky Suscon....usmernovace dake NO NAME...
Aky mate vy nazor?
Ale inac som s nim spokojny...

Neviem ako v novych ale v tych starsich byvaly RUBYCON-y a celkovo to vyzeralo ako kvalitna praca... Je mozne ze v dnesnej dobe zacali aj oni trochu setrit na kvalite sucastek jak ostatni vyrobcovia, inak by sa asi neudrzali... Ale urcite to nebude zas taky smejd...
Duvsan

#11 Příspěvek od Duvsan »

Robo, ten zdroj vyskúšaš ľahko. Zelený drôt z toho velikého konektora, čo patrí pripojiť k doske, spoj s kostrou (niektorý čierny drôt alebo chasis (plech) zdroja). Ventilátor by sa mal roztočiť a mal by si namerať prísl. napätia (+/-12V, +/-5V, +3.3V, +12V a +5V i v stand-by; na čo som zabudol?). Ak bude "žiť", otvor ho a ak nič iné, aspoň obhliadni elektrolytické kondenzátory, či niektorý nie je napučaný. Ak vieš, tak ich pomeraj na ESR a C.
Inak, podobný problém som mal, letela doska.
robo

#12 Příspěvek od robo »

Na zkousku jsem tam dal jiny zdroj a vetrak na procaku ozil. Takze jednoznacne zdroj.
mirosne

#13 Příspěvek od mirosne »

To máš šťastie,moja MB nežije ani po výmene zdroja.(MB iba potočí ventilátormi)
Pozdravujem Vás, Miro.
robo

#14 Příspěvek od robo »

Tak jsem koupil tento zdroj. Par pohledu dovnitr zdroje. Elity na 105stupnu.
Přílohy
IMAG0119.jpg
(114.48 KiB) Staženo 116 x
IMAG0123.jpg
(91.15 KiB) Staženo 104 x
IMAG0165.jpg
(48.05 KiB) Staženo 111 x
IMAG0166.jpg
(54.04 KiB) Staženo 104 x
dj_Paul

#15 Příspěvek od dj_Paul »

550W no nevím nevím