MB KT3 ULTRA

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

MB KT3 ULTRA

#1 Příspěvek od 555 »

prosím vás ta deska i když se divím normálně valí,Ale puvodni majitel za chodu vytáhnul pamět a na pameti se upálili 2 piny a v socketu DDR taky,Ale ostatní 2 normálně fungujou což se divím.Ani není nestabilní nebo tak něco.Ale dioda hned pod druhou patici pro RAm je uškvařená..nevíte někdo jaká tam patří dioda??

ja vim ze desky se neopravuji a sockety A (462) ani nemají cenu ale když funguje bez problému tak bych tu diodu chtel vymenit radsi.

a mam jeste jednu otázku

jaký je rozdíl mezi SMD tranzistorem označeným t04 a p04 (oba dva jsou ze zákldních desek)
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Jeden je tnt a druhý pnp :lol:
Na webe je kopec katalógov, ale treba aspoň vedieť či je to dióda, zenerka, bipolárny, unipolárny tranzistor a typ púzdra. Samozrejme zistiť aj výrobcu.
Označenie samotné nie je jednoznačné.
Andrea

#3 Příspěvek od Andrea »

t je přece Tesla a p je Philips nebo by to taky mohlo být p - Hong Kong, t - Malaysia.
555

#4 Příspěvek od 555 »

je to možné to označení jak píše paní andrea.Zatím zkouším najít na googlu servisní manuál k této desce na nějaké MSI jsem našel ale to není pro KT3 ultra
555

#5 Příspěvek od 555 »

tak jsem zdá se našel servisní manuál pro tuhle desku.dal jsem ji sem na upload.

jinak čerpal jsem z tohoto odkazu

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 6380e.html
555

#6 Příspěvek od 555 »

i když bych si nkdy ani nedovolil říct,že budu cokoliv měnit na základní desce,ale na týhle descen si to klidně dovolím,valstním horkovzduch a kamarád infra pájku,takže by to mohlo vést ke zdárnému konci.Když deska dokaázala přežít to,že za chodu někdo vytáhne pamět a shoří na desce dioda a pamět a socket pro DDR se očudí a desak fungovala stále rok stabilně to už je snad zázrak.Málo která deska toto vydrží
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“