Aplikace MH2009(A)
Moderátor: Moderátoři
Aplikace MH2009(A)
Zajímavé ale je, že si nepamatuji žádnou konstrukci, kde by byly tyto obvody použity. Znáte nějakou typickou aplikaci těchto obvodů? Kde se tyhle obvody vůbec používaly?
Pochopitelně s nima nic stavět nehodlám, jen mě to prostě zajímá.
Eleman píše:Pro senzorové přepínání se používaly MAS560, MAS562.
MH2009 jsou spínače (lze je ale použít i analogovém režimu), které musí být řízeny další elektronikou, ne dotykem prstu.
Omlouvám se, nějak se mi to popletlo, paměť už mi tak neslouží
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Yarda1 píše:Používaly se u senzorové volby kanálů v televizorech - jak tam místo tlačítka byly dvě plošky co se jich dotknul prst.
Pro senzorové přepínání se používaly MAS560, MAS562.
MH2009 jsou spínače (lze je ale použít i analogovém režimu), které musí být řízeny další elektronikou, ne dotykem prstu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Stejně mi to připadá, jako by ten obvod byl navržený do určitého konkrétního zapojení a, než přišel na trh, už v něm vlastně ani nebyl třeba. Tak se aspoň navrhovala jiná zapojení, aby bylo ty vyrobené kusy kde spotřebovat, ačkoli s jinými součástkami by to často šlo zrovna tak...
Dolby B s MH2009 je v AR řady A č. 3 z roku 1990 na straně 94. Skutečně to fungovalo - šum ve zvuku analogového satelitního vysílání, byl velmi výrazně potlačen aniž by se to nějak výrazně dotklo frekvenční charakteristiky.
Jestli najdu tu technickou infirmaci od Tesly (byly tam i MAS560, 562), tak ji oskenuji a dám jí sem.
- Přílohy
-
MH2009a.png- Aplikace MH2009
- (36.8 KiB) Staženo 549 x