zapojení 1 fázového asynchronního motoru

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peedros

zapojení 1 fázového asynchronního motoru

#1 Příspěvek od Peedros »

Štítek níže, vývod zelenožlutý a tři různě silné dráty(jeden bez pruhu-největší průřez,dva zbývající mají modrý a černý proužek-stejný a menší průřez než předchozí). Zelenožlutý je jasný, ale co mi není jasný je určení vývodů pro rozběhové vinutí a hlavní vinutí. Všechny tři vývody mají mezi sebou nějakou hodnotu odporu (nejsilnější drát vs černý 412 Ohm; nejsilnější drát vs modrý 670 Ohm,černý vs modrý drát 258 Ohm) Podle toho to tedy soudím, že nejsilnější kablík bude zapojen na N vodič,mezi modrým a neoznačeným bude rozběhový kondenzátor a na černým bude fáze. Je moje úvaha správná?

motor celkově: http://monplaisir.php5.cz/motor_celk.png
štítek: http://monplaisir.php5.cz/motor_stitek.png

Ps:
zapojil jsem to podle té mé úvahy nahoře,motor běží, ale po 10 minutách se na víku motoru pomalu nedá udržet ruka, v čem může být problém? Motorový kondenzátor jsem vypočetl,že má být hodnota 1,5uF,takže jsem tento použil. Je možné,že je to způsobený příliš velkou hodnotou kondenzátoru?
ok1xgi

#2 Příspěvek od ok1xgi »

Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Peedros

#3 Příspěvek od Peedros »

Díky,mám to zapojené stejně, funguje to,ale motor se po čase přehřívá,aspoň na můj vkus.. Tak ještě bych potřeboval vědět,esli je na 25W motor vhodný rozběhový kondenzátor 1,5uF

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
FERYACT

#4 Příspěvek od FERYACT »

Velikost kondu by mela být asi 5mikroF.
mat100

#5 Příspěvek od mat100 »

Hoj

Hoď sem ty fotky znovu. Už nejsou k dispozici. Co je to za motor ? Ten odpor cca 600R se mi nezdá !
Peedros

#6 Příspěvek od Peedros »

Je to 25W motor z ventilátoru. Linky už by měly být funkční,omylem jsem ty obrázky z webu smazal,už by měly být funkční. Jinak díky
Milan121

#7 Příspěvek od Milan121 »

Vždyť to sám píšeš že motor je z ventilátoru.Pokud jej používáš pro jiné účely,tak mu chybí chlazení
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“