Příhoda dnes už taky "promlčená" - kolega z práce byl takový "kutil domácí", všecko zvládal levou zadní, takže si mimo jiného také koupil výkonnou mnohaprvkovou anténu na FM rádio k věži TOSHIBA, kterou mu rodiče "naježili" pod stromeček na Vánoce. Šlo o anténu značky Hirschmann, takže žádné "vořezávátko", ale pořádné monstrum dva a půl metru dlouhé a metr osmdesát široké. Nakoupil si profily, na údržbě ukecal chlapy, aby mu to nařezali a posvařovali, pak mu papínek přijel až do fabriky s vozíkem stojan pod anténu odvézt domů (ukrást se nic neodvážil

) - a na plochou střechu jejich "šumperáku" se to stěhovalo objednaným autojeřábem. Co čert nechtěl, příjem se nezlepšil, ba co horšího - na koax byl ještě horší, než na náhražkový kus drátu přiložený z fabriky k věži. Ukecal mne tenkrát na výrobu předzesilovače s KF910 - a když jsem mu ho přišel zapojit, divil jsem se taky - ani zešilovač příjem nezlepšil. Říkám si, co tomu může být??? A pak mne to trklo (že by byl tak BLBEJ??? - A byl...!!) - rozebral jsem konektor, kterým měl koax "dole u věže" zakončený - ten "mistr kutil" měl zapojený pouze vnitřní vodič koaxu na kolíček konektoru, opletení měl pečlivě zaizolované, aby se mu prý "nevyzkratoval signál na zem"... Mé podezření se tím potvrdilo - co bylo horší, byla nutnost v lednovém počasí vylézt na střechu a tam správně napojit koax, protože ten "umělec" ho samozřejmě i tam nahoře do symetrizačního členu zapojil stejně jako do konektoru dole - tedy jen vnitřní vodič bez spojení s opletením... A příjem se zázračně vylepšil i bez zesilovače - najednou "hiršman" fungoval jak má...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě

!!!