zlúčenie signalov z VKV dipólu a antény SITO (DVB-T)
Moderátor: Moderátoři
Pokud zesilovač v anténě běží normálně, může se stát že po pokusu "přisloučit" něco do jeho výstupního signálu, zvláště z blízko umístěné jiné antény se to celé rozkmitá. Ale možná také ne, chce to vyzkoušet. Řešení s náhradou domovním zesilovačem s příslušnými vstupy bych viděl jako jistější, spolehlivější řešení.
tak som na zahrade vyskušal ten skrutený "všesmerový" VKV dipol len priamo do tesly dominan 1039A a je to naozaj paráda, dokonca som musel vypnuť aj AFC na prijímači pretože tých staníc je tam teraz toľko, poľske , ukrajinské maďarské slovenské, susedovi bol akurat montovať (prerobiť antenu na DVB-T) jeden antenny technik, poprosil som či by mi neporadil s tým zlučením tych anten. prezrel rozvod, povedal že je to v podstate spravne zapojené, len tiež potvrdil vaše slová že v danej oblasti by nepoužil pasivny rozbočovať PTR-41A ale niečo aktivne. nasledne som sa ho pýtal na ten zlučovať, poradil mi ať si zakupim zlučovač UHF a VHF, pretože ak by som tu u nas niekde zhanal v kamennom obchode priamo zlučovač FM a UHF tak ho nezoženiem. tak som teda kupil zlučovač UHF + VHF (RTV trenčín) , odstranil prepojku napajania pre VHF a zapojil do rozvodu, všetko hraje tak ako má aj TV aj radiopríjem takže spokojnosť.
trápi ma ale ešte jedna vec, pri dotyku či na rozbočovač alebo na F spojku koaxu ma to jemne štipe a kope (brní v končekoch prstov) , vo zvuku TV počuť jemný brum. predpokladam že tento stav by mohol odstraniť oddelovač zeme, len moja otazka znie kde ho zaradiť ? pred alebo za rozbočovač PTR-41A ? (samozrejme rozvod je skontrolovaný, nikde sa tienenie koaxu nedotýka živej časti, takže tam chyba nieje)
ďakujem
http://radon.spojovaci.net/foto_sta.html