TESLA 4333A Color Oravan, cykluje zdroj
Moderátor: Moderátoři
Tesla Aleš násobič
Re: Tesla Aleš násobič
Jeho špatná kvalita.ipm píše:... Čo môže biť príčinou odpaľovania VN násobiča???...
Este sa chcem pre istotu spytat: Nieje mozne ze vydrzal tak kratko, to ze ten vymeneny nasobic bol z oravanu a do alesa treba nejaky iny?
Ono to zacikluje tak 2, 3x a dost, este som zabudol napisat ze na module S na nohe 9 mam 4V a na R - ke napajanie mam 9.8V.
Mozem tam narvat KT206/600 ??? tych mam plny supel este z Tesly
Tak povodny tyristor je ok, nejde to ani z KT206, hmm no bez neho zdroj necikluje. Kua tam kde je potom chyba ? Nasobic mam odpojeny.
Hill píše:...
Přiznám se, že, ačkoliv do toho trochu dělám teprve něco před 40 let a nějakou tu televizi jsem opravil, mezi nimi i Mánesy a Oravany, jak ale došlo na zdroj IPSALO, dostával jsem kopřivku.
To skutečně není pro úplného začátečníka s jedním multimetrem, i kdyby mu radili experti na všech fórech světa.
CIBI píše:Popis činosti a oprav BTV je popsán v AR řada B, č. 4,5a6 ročník 1987.
...
Bez znalostí, zkušeností a pořádné dokumentace ti dávám šanci tak 1%, že to opravíš.
miroja píše:Detailny popis funkcie je samozrejme v technickej informacii, ktoru vydala Tesla Orava n.p. niekedy v 80-tych rokoch,no to je uz pomerne tazko zohnat. Funkcia IPSALa v Oravane bola popisana v niektorom z modrych AR. Boli to 3 po sebe iduce cisla, v ktorych sa popisovali jednotlive funkcne bloky - moduly- TV typov C110/416/Oravan. Vyslo to niekdedy v r 1985-86?
...