COLOR 430 - napäťová syntéza
Moderátor: Moderátoři
COLOR 430 - napäťová syntéza
syntéza opravená... :-)
- Přílohy
-
PIC_0014.jpg- (163.97 KiB) Staženo 126 x
-
PIC_0012.jpg- (166.28 KiB) Staženo 138 x
-
PIC_0011.jpg- (205.53 KiB) Staženo 138 x
otakarv píše:... Možná Honza kokun by k tomu mohl něco napsat. ...
Otto já ale taky nejsem "chodicí encyklopedie", zvláště když už se i na mně podepisuje "ten Němec" (čím dál více zapomínám)
Kdy já jsem naposledy dělal C430/423-ku si taky asi ani nevzpomenu.
Určitě jsem řešil několikrát i takovéto případy (nesvítí "žebřík") - v paměti mně ale utkvěla jedna C430-ka po blesku (tak někdy před 5 až 7-mi roky) - na té desce syntézy toho (z polovodičů) přežilo prachmálo.
Když byl čas, tak jsem desky opravoval rovnou - když byl fofr, tak potom "výměnným způsobem". Koupil jsem totiž před lety (když krachoval TELESAT Ova) z jejich výprodeje 3 tyto desky (byly taky opravované, ale funkční) - cenu už z hlavy nevím (v archiv. dokladech bych ji určitě byl schopen vyhledat), ale určitě byla celkem příznivá (vzhledem k ceně "funglovky", která se v té době pohybovala asi kolem 1.350,- peněz)
Dnes jsou jich plné SD.
Já se taky držel tovární dokumentace (TI č.52 - 4423A Color 423 a ještě byla vydána samostatná doku: I/87 - Color 423 - "Napěťová syntéza a ostatní nové obvody") - v některé z nich je taky taková tovární "kuchařka" - jak na závady napěť. syntézy) - dost to usnadňovalo práci
A potom ještě TESLA Orava vydala už zmiňované "Technické informace pro OTF" - které má dodnes na svých str. tehdejší servisní partner AV elektronik Teplice - tady
K těm "záhadným broukům" nemám co dodat - v podstatě už vše bylo řečeno