wifi a koax
Moderátor: Moderátoři
-
Kabľamajster
zeby?
tominekk píše:Nezkoušel jsem, ale když to zkusíš rozhodně nic nepokazíš!
Kamoš něco s koaxem dělal. Myslím že měl Lanku tahanou koaxem. Fungovalo mu to výborně, jenom potřeboval spešl síťovku - aby se do ní dal šoupnout ten kábl.
Nho tak LAN tahana koaxom...mmm kamarat nevymyslel ziadnu ameriku...skor ozivil sietove karty z vyradenych PC ktore bezali este na normach ktore uz nechcem ani vidiet(napr 10base5,10base2)a prenosova rychlost tychto sieti bola 10Mb/s nho takze ziadna slava v dnesnej dobe...kruteny stvorpar a zrazu mame 100Mb/s alebo 1Gb/s a to jednoduchsie...cvakneme si RJ45 konektor a ide sa... a nie stare zname BNC konektory...Haaa a este jedna taka vec...hh co je wifi kabel??? wifi kabel je tiez len koaxial!! lenze ma odlisny utlm voci VF(radovo nekolko GHz) ako klasicky 75Ohm ktore pozname z TV techniky...robime wifi siete da sa povedat denne njeco montujem...a rjadim sa heslom ked njeco robim tak to robim poriadne!!! a nebabrem sa so zelenym popraskanym koaxialom volade "od babky z povaly" ale uz obetujem nejake tje SK/Kc na poriadny koaxial ktory ma potrebne parametre... ale aj tak najviac som sa pousmial nad vyrokom "spesl sitovka"
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Z tohoto pohledu je potřeba mít kvalitní konektory a dobře sladěný celek, jinak se můžou po delším provozu stát že odejde AP nebo síťovka ( stalo se mi to). Holt stojaté vlnění je mrcha:(
Co se týká koaxových LAN sítí, je to historie a chodí to 10mbps a to ještě jak kdy. V dnešní době optiky kde neni problem za pár korun udělat 1GBPS je to zcela nesmysl vytvářet.
A ještě jedna poznámka - reakce nademnou je zcela naprosto správná a i já bych rád věděl co je WiFi kabel .... je to docela zajímavý termín ale nikde jsem nenašel specifikaci. Prosím o ni.
Imho- jestli si někdo myslí že kabel RF240 je stejný jako 75 ohm H125 apod. tak se zcela plete. Konstrukce se liší velice moc.