Startér Škoda 120
Moderátor: Moderátoři
Startér Škoda 120
Nedávno jsem repasoval kamarádovi startér na škodu 120. Udělal jsem to poctivě, opraveno podle knížky a zkušeností. Už jsem opravoval hodně startérů š120 a favorit. pokaždé šlapaly nádherně dlouho. Nyní asi po týdnu ježdění mi psal kamarád, že nenastartoval a že má horké kabely, spíše více kostru. Prý to jen cvakne a nic. Dal jsem mu tam nové obě ložiska, všechny uhlíky. Nevíte čím by to mohlo být? Špatný ten elektromagnet se stykačem nahoře na startéru?
Jo a z vlastní zkušenosti doporučuju u stodvacítky vedení mínus pólu z baterie na kastli, tak jak je z výroby a pak pokačovat na šroub startéru na převodovce. Použít na to vodič o průřezu 32 mm2. Kvalitní krimpování (příp. pájení) kabelových ok je podmínka
S mezizávitovým zkratem statoru jsem se nesetkal .
Většinou bylo vše okolo elektromagnetu.Seřízení aby správně spínal.Jak jsou silné kontakty(myšleno navařená měď) ve spinači elektromagnetu ?Už asi nic moc po těch letech.
Ohledně náhrady průchodky :
propoj spinač a uvidíš jestli se startér rozběhne.
Ostatní nejlépe když prohlídneš a vše si ověříš na vozidle.
Zkoušení bez zátěže je jenom informativní a není dost objektivní,
při zatížení může být všechno jinak.
Pokud nejde o život není kam spěchat.
Pokud nevyzkoušíš nedělej předčasné závěry.
Bohužel mám ale k dispozici už jen favorita a felicii, tak nemám kde š 120 startér vyzkoušet.
Jo a nevíte prosím někdo, jestli se dají ještě sehnat ty průchodky na ten měděný pásek od motoru startéru?
A všem za rady děkuji.
Odkud jsi? Asi bych věděl, kde tu průchodku koupit.
Autotechna
Alena Kolarzyková
Třída osvobození 1730
735 06 Karviná
tel. 596 312 086
autotechna.karvina@seznam.cz
Pokud nejde o život není kam spěchat.