Omezení dobíjecího produ
Moderátor: Moderátoři
Omezení dobíjecího produ
Každopádně díky za odpověď... moc se v bastlení nevyznám a moje znalosti jsou jen teoretické, proto bych nejraději koupil něco hotového, ale zkusím ještě propátrat na netu a doučit se chybějící znalosti, abych podle tvé rady něco zkonstruoval.
A kutilmile - nelituju tě
- frantajetel11
nabijeni akumulatoru..
Nejjednodussi zapojeni, ktere muzes udelat, je takove, pokud mas jak rikas v kufru zasuvku, ktera se spina ze zapalovanim, nebo pripojuje k palubni siti ze zapalovanim, tak, ze ten pomocny akku pripojis jen pres nejakou zarovku, jakoby ochranny odpor.
Napeti palubni ten akku neznici, pokud chces byt pedant, pouzij tam oddelovaci schottky diodu, ta by mela mit podstatne mensi ubytek jak klasicka Si dioda.
A to je vse.
Pokud totiz chces nabijet akku ze stejnym napetim jako je napeti palubni site, musis pouzit cosi slozitejsiho, nez jen stabilizator napeti.
Kdysi sem kdesi videl ( V lidlu??) nabijec z auta do auta pres autozapalovace s menicem step up. melo to i rizene vypnuti a bylo to vcelku funkcni.
Jinak GSM mobul jsem naprogramoval zprovoznil připojil otřesové číslo a vše je OK (až tedy na to, že jsem otřesák zatím přilepil na kovovou část v zadní části vozu a při úderu do předních oken a nebo čumáku už nedetekuje.)[/img]
- Přílohy
-
scema 001.jpg- (217.83 KiB) Staženo 135 x