Startér Škoda 120

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
varok

#16 Příspěvek od varok »

souba: děkuji, taky jsem nad tím uvažoval. Mají tam docela velký výběr náhradních dílů i na starší auta typu š 120 apod. Zkusím tam brnknout.
pavel71

#17 Příspěvek od pavel71 »

už sem se setkal s tim že tydle gumové my to nazývali samovulkanizační pásky byly vodivé :!:
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

To , že tato samovulkanizační páska se proklepe , je při špatné montáži , kdy zůstane nějaké pnutí na tom cu pásku je možná věc . Ale bez měření kroutícího momentu je to jen "jakooprava" , zadarmo drahá . Může tam být záviťák , pak jedině vyměnit rotor , lépe startér z vrakáče , z původního vzít ty nové uhlíky . Ten kostřící vodič by se mu mohl ohřívat u zkorodované svorky - u šroubu . Náhrada pásku páskem z pospojovacích svorek pro zinkované vodovodní trubky , dáš dva na sebe . Svod při 9V a 150A u gumy ....
varok

#19 Příspěvek od varok »

No ono je to složité. V jakém stavu mají ti kluci elektriku nevím. Já jim jen vždycky opravím startér a oni si ho namontuji. Jednou jsem se dokonce setkal, že jsem jednomu klukovi opravoval startér na fáčku a prý má všechny spoje v pořádku. Točilo to tak hrozně pomalu, že se mi nechtělo věřit, že má v pořádku elektriku. Otevřel jsem kapotu a bylo vše jasné. Sice měl obroušené očka od plusu a kostru spirkem nebo pilníkem, ale že to bylo úplně modré jak je ta objímka nalisovaná na kabel, to už nikdo neřeší. Ucvaknul jsem očka, ve svěráku nalisoval na čistý drát nové očka a startér najednou točil jako nový.
souba

#20 Příspěvek od souba »

varok píše:No ono je to složité. V jakém stavu mají ti kluci elektriku nevím. Já jim jen vždycky opravím startér a oni si ho namontuji. Jednou jsem se dokonce setkal, že jsem jednomu klukovi opravoval startér na fáčku a prý má všechny spoje v pořádku. Točilo to tak hrozně pomalu, že se mi nechtělo věřit, že má v pořádku elektriku. Otevřel jsem kapotu a bylo vše jasné. Sice měl obroušené očka od plusu a kostru spirkem nebo pilníkem, ale že to bylo úplně modré jak je ta objímka nalisovaná na kabel, to už nikdo neřeší. Ucvaknul jsem očka, ve svěráku nalisoval na čistý drát nové očka a startér najednou točil jako nový.

Co kdybys takhle očka ještě proletoval cínem ?

Pokud nejde o život není kam spěchat.
Pokud nevyzkoušíš nedělej předčasné závěry.
varok

#21 Příspěvek od varok »

Já to raději vždycky pořádně zalisuji bez cínu. S tím nemám dobré zkušenosti. Teče tam přece jenom obrovský proud přes 100A, takže by se to mohlo roztopit a někam zatéct, ne?
Paja250

#22 Příspěvek od Paja250 »

Tak jsem se byl zeptat na ty průchodky. Mají je za 18 Kč/kousek. Jestli v tvém okolí neseženeš, můžem se domluvit.
...A máte to zapojené v zásuvce?
varok

#23 Příspěvek od varok »

Dobře, zkusím se zeptat v té Karviné a dám vědět. Zatím děkuji.
varok

#24 Příspěvek od varok »

Dnes mi ten kluk donesl ten startér. Opravdu to bylo roztopenou páskou jako izolace toho měděného pásku. Byla úplně roztopená a v místě průchodu přes ten kryt tam nic nebylo, i když jsem tam původně dal docela silnou vrstvu. Je tedy tahle páska nekvalitní na takové věci. Nešlo by použít kromě té origo průchodky něco? Jestli budou mít zítra otevřené v karviné, tak se zkusím zajet zeptat. U nás je nikde nemají.
Paja250

#25 Příspěvek od Paja250 »

Místo origo průchodky bych zkusil silnostěnnou smršťovačku. Ta by tam mohla přežít.
...A máte to zapojené v zásuvce?
varok

#26 Příspěvek od varok »

Tak smršťovačky mám nějaké doma, nebo vím kde prodávají. Jsou to ale jen takové teňoulinké jako klasická bužírka. Jedině dát více na sebe, ne?
varok

#27 Příspěvek od varok »

Dnes jsem koupil ty průchodky a nainstaloval. Startér funguje jak má. Všem děkuji za rady.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“