Slabší chvilka baterky do hodinek

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
workhard
Kontaktovat uživatele:

Slabší chvilka baterky do hodinek

#1 Příspěvek od workhard »

Hodinky nešly, tak jsem měřil napětí na baterce, bylo něco kolem 0,2V , když tu najednou rána jak kráva a obsah jsem měl na ksichtě, ještěže nosim brejle 8O
Přílohy
bat.jpg
(91.73 KiB) Staženo 100 x
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
mat100

#2 Příspěvek od mat100 »

No to vidim prvně 8O 8O
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Samo od sebe by to udělat nemělo - ale X-krát už jsem tohle viděl jako následek buď puberťáckých hrátek se zkratem článku, nebo jako následek neméně infantilních pokusů o regenerační nabíjení takového článku bez povědomosti o maximální velikosti proudu, který takový článek snese.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
frantajetel11

#4 Příspěvek od frantajetel11 »

No nesmíš do tý baterky příště tolik píchat hrotama :lol:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Nene normálně jsem měřil napětí multimetrem, pubertální hrátky mam už za sebou :wink: kdyby to bouchlo při nějakym dobíjení, tak to sem nebudu psát.
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

workhard píše:Nene normálně jsem měřil napětí multimetrem

A určitě to bylo napětí? ;)
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Pánové, tohle se mi taky několikrát stalo. Nedošlo až k explozi, ale baterie se nafoukla tak intenzivně, že vytlačila víčko od šachtičky a vyskočila ven (Nu Pogodi - hra).
Zvláštní případ jsou tužkové alkalické baterie v hodinách. Často je vytáhnu z hodin v nafouknutém stavu, některé jsou orosený louhem u spodu, kde je odfukovací pojistka. Jedna mi dokonce roztrhla obal strojku - ne výbuchem, ale tak se nafoukla, že to nevydržel plastový obal strojku. Mám za to, že při malým odběru se stíhá vyvíjet vodík, který se nějak nechce vázat na burel a zvyšuje tlak v baterii. Naštěstí ty strojky stojí 30 kaček, takže to neřeším. Ale u drahších věcí doporučuju hlídat stav a baterii vyměnit ještě před propadnutím "data spotřeby".
frantajetel11

#8 Příspěvek od frantajetel11 »

Čoveče neblbni, kdybych měl hlídat všechny baterky co mám v něčem rádobydůležitym doma, tak nedělám nic jinýho :lol: :lol: :lol:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od workhard »

Andrea píše:
workhard píše:Nene normálně jsem měřil napětí multimetrem

A určitě to bylo napětí? ;)

Čéče bylo, digitální multimetr, rozsah 2V, bananky správně :wink: jedině jestli mi z toho měřáku něco neleze, o čem nevim.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Toto som este nevidel. Ale nejaky cinsky AA clanok v dialkovom ovladaci od repro Genius (bol tam od vyroby) som uz videl vybuchnut. Ovladac bol na stole vo vedlajsej miestnosti, zrazu nejaky buchot - ovladac na zemi, kryt baterii prec a koniec baterie vystreleny...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

Jako dítě jsem tyto nenabíjecí baterky nabíjel. Vzal jsem si kolíček na prádlo, a už se tam cpalo přes 2 volty. Jednou jsem to trošku přehnal, zapomnel jsem na to, najednou prááásk, krom toho že to kolíček roztrhlo na dva kusy, měl jsem vymalovaný strop v mém pokoji (a to zařízení leželo na stole)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“