Grundig STS 55-1001/7 Text, chassis T2S08

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomzon

Grundig STS 55-1001/7 Text, chassis T2S08

#1 Příspěvek od tomzon »

Prosím o radu.Mám v opravě televizor Grundig STS 55-1001/7 Text chassis T2S08 a měl jsem vadné VN trafo.Místo originálu BSC25-N0393 mi dodali BSC25-4850 a leze mi z něj větší napětí včetně vysokého.Napájecí zdroj dává správně podle schéma 140V,ale chová se tak,že povrňuje.Na zatížení žárovkou nevrní.Televizor má svisle i vodorovně pochopitelnhě zůžený obraz a kondíkama u řádkového tranzistoru to není.Mírným zvýšením kapacit se dostanu k menšímu napětí,ale aby bylo správné,musel bych kapacity tak ztrojnásobit.Zdroj ale povrňuje stále a vadu v něm nevidím.Poraďtě mi prosím,zda je to VN trafo zcela nevhodné nebo zda má být udělána nějaká úprava když mi jej dodali jako ekvivalent.Příp.nějakou skrytou vadu,na kterou nemohu přijít.Děkuji moc.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

tomzon píše:... Grundig STS 55-1001/7 Text chassis T2S08 a měl jsem vadné VN trafo.Místo originálu BSC25-N0393 mi dodali BSC25-4850 a leze mi z něj větší napětí včetně vysokého. ...

Řekl bych, že sis nas*ral do trika - kdo ti zaručil, že ta trafa jsou záměnná.
Tady (na čínských str.) jich máš jak rýže, na tom jejich rýžovišti 8O
Obávám se, že pokud tam nedáš, co tam patří, tak budeš vyvíjet novou telku - a to už potom bude: Grundig-China-tomzon :cry:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“