DOS na starem Chicony notebooku
Moderátor: Moderátoři
DOS na starem Chicony notebooku
PC z uvedeneho HD nabootuje, ale notebook s timto HD vyhlasi chybu I/O pred zavedenim OS. V cem muze byt problem a jak dostat na HD boot systemu?
- czatlantis
- Philip_Fry
K tématu - zkoušel jsi na tom ntb vlézt do BIOSu? Ona ta chyba I/O se může vztahovat i k jinému zařízení, než je HDD, zkus vše nepotřebné povypínat, CD ROMku třeba i odpojit. Jinak pepik9 měl dobrý nápad s fdiskem, možná by taky bylo dobré zkontrolovat, na jaký souborový systém je ten disk naformátovaný.
Vím že kdysi jsem měl starý IBM (P75) a tam byl disk 850MB, po výměně za 4GB nešel na disk nainstalovat systém, BIOS ho detekoval (jako IBM dara blabla-bez toho aby věděl kapacitu) . myslím že ta hranice byla kolem 1.2 GB. Mám udělaný bootovací CD dosu 6.22 s ovladačem CDrom a pokud počítač umí boot z CD není problém z něj přenést systém, nainstalovat CDrom, myš, a.t.d. Při najetí z toho CD se to tváří jako by to najelo z diskety.
V PC to byl jediny HD. Bootoval jsem zavadeci disketu Win98, fdiskem smazal a vytvoril partition na HD, format /Q /S C: zformatoval a zkoprival systemove sobory. PC z nej nabootuje. Naproti tomu NTB ne a na posledni obrazovce necha:
166MHz Pentium MMX CPU
External Cache: 256k Enabled
Disk I/O Error
Replace the disk, and then press any key
V BIOS jsem povypinal LPT a COM, HD ma Autodetect ID. NTB najde spravne 4188Cyl, 63sektoru, 16 hlav. Landing zone 0, Write precomp 0. Multiple sector mode a PIO jsou vypnute.