Sovětská munice

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BIPOLAR

Sovětská munice

#1 Příspěvek od BIPOLAR »

Ví někdo co to může být za typ munice ?
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?c=A110 ... 67765.jpg&
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Může to být protiletadlový dělostřelecký granát s řízenou explozí. Po výstřelu se aktivoval oscilátor a po přiblížení k cíli (rozladění nebo vysazení oscilací) byl aktivován. Tím mohl ničit cíle i kdyby je za normálních okolností těsně minul.
..to bude jen ňákej odpůrek
Andrea

#3 Příspěvek od Andrea »

Myslíš, že by ty elektronky vydržely výstřel z kanonu?
pida_m

#4 Příspěvek od pida_m »

čumim do toho jak husa do flašky, ale žádné elektronky tam nevidím.

joo už jo, já si to zvětšil na těch stránkách a ono se to uřízlo...
píďa
BIPOLAR

#5 Příspěvek od BIPOLAR »

Andreo, podle mého to jsou ony "slavné sovětské" elyty, vybírané zláště pečlivě pro vojenské účely.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

http://cs.wikipedia.org/wiki/9K11_Maljutka
občas se to prodává i na Aukru.
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

BIPOLAR píše:Andreo, podle mého to jsou ony "slavné sovětské" elyty, vybírané zláště pečlivě pro vojenské účely.

Co, ty elektronky? 8O
BIPOLAR

#8 Příspěvek od BIPOLAR »

Ne, já jsem myslel ty elyty s čísly 27,31 a 34. Bohužel, těch elektronek úplně vespod, jsem se nevšiml. :oops: :wink:
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Oldradio »

V Amáru byl pěkný článek o inteligentních dělostřeleckých granátech americké výroby z druhé světové války (proximity fuses). Oscilátor s jednou elektronkou se přiblížením ke kovovému předmětu rozladil a aktivoval roznětku. Napájelo se to z baterie, která měla v klidu elektrolyt zavřený do skleněné nádobky. Ta se výstřelem rozbila, elektrolyt oživil baterii, elka se nažhavila a čekala na svůj jediný úkol. Čas na oživení baterie byl tak akorát, aby se granát neaktivoval už při výstřelu, kdy na něj ještě mělo vliv okolí mateřské lodi nebo pevnosti. Elektronka přetížení při výstřelu v pohodě vydržela a ke konci války tyhle granáty sekali jak Baťa cvičky. Ten sovětský bude na velmi podobné konstrukci.
ok1xgi

#10 Příspěvek od ok1xgi »

To na Aukru prodává známej. A to jsou nějaký gyra s optikou. A to už není o flaškách... Ale taky je to hezký.
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

No Oldradio-AR, to je vono, kde jsem to někdy četl, aspoň vidíš, že nekecám ale co to ti rusové vymysleli se můžeme jen dohadovat.
..to bude jen ňákej odpůrek
Racius
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Racius »

http://i358.photobucket.com/albums/oo30 ... G_0068.jpg
http://i358.photobucket.com/albums/oo30 ... G_0067.jpg

Tieto moduly mi daroval bývalý zamesnanec VOZ Nováky ešte pred deštrukciou podniku, pochádzajú _údajne_ z rakety SS-20, ktoré sa tam rozoberali.

Moduly sú veľmi bytelné, každá jedná súčiastka prilepená napevno nejakým epoxovým sajrajtom a dodatočne pretreté nejakou nevodivou hmotou. Javí sa to ako ručne vyrábané.

Pokiaľ bol prístroj CCCP určený na zabíjanie/zastrašovanie ľudí, tak bol vyrobený nezničitelne.
helios

#13 Příspěvek od helios »

Pekná práca, súčiastky boli určite precízne vyberané.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“