Aplikace MH2009(A)
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
MH2009 se používal v množství aplikací v průmyslu, třeba si vybavuju první CNCčka z 80. let v Sigmě (pocházely ze ZPA). Tam toho byly celé desky, byly to multiplexery vstupů pro převodníky.
Taky mixpulty Tesla Elektroakustika tím byly narvané k prasknutí. Sloužily jako routování signálů, mutování a taky přepínání odporů ve zpětných vazbách předzesilovačů. A ta poslední věc je celkem průšvih... netušíte někdo čím moderním ten obvod nahradit? Asi to nemělo přímý zahraniční ekvivalent což? Procházel jsem sortiment ADčka ale nic podobného neobjevil.
www.sigmaphon.cz
- weed_smoker
O MH2009 se psalo,že jsou mrtě choulostivý na ESD (zas ale ne tolik,jako např.trand KF520).Jeden kousek mám,ale před lety upad na koberec a byl přišláplej,tak nevim jestli bude OK.
BTW.
MAS560/561/562: N-MOS 33V(28-36V) poměrně odolný obvody,některý přežily i v zařízeních s od sítě neoddělenou napájecí soustavou.MAS560 (SAS560) byl 4-kanálovej senzor s možností vazby do dalšího nebo něčim takovym a MAS562 je 8-kanál vhodnej i na "běžící světla" s vhodnejma trandama.Taky existoval OSD display MAS1008.Ten ale jinde než v TV TESLA nebyl použit(nevim o tom).
A kutilmile - nelituju tě
Podle toho, jak odcházely v TV předvolbách, bych si dovolil o poměrné odolnosti silně pochybovati..
Přecitlivělý tranzistor byl KF521. KF520 vydržel hodně a MH2009 taky. Ten už měl i ochranné ZD na G.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
MH2009 jsem taky měnil hodněkrát, nutno ale říct že jsem je většinou jen podezříval a ne vždycky byly opravdu vadné.
EKKAR - konkrétně MAS560 spíš 70. leta
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/do ... enDocument
www.sigmaphon.cz