zesilovač FM signálu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#31 Příspěvek od Crifodo »

BOBOBO píše:Já to tam cpu i dnes
ále jo, každý máme nějakou obsesi, většinou neškodnou :pako:
Já zas včera nacpal na konec kvazikomplementáru 2x OC26...
EKKAR píše:pro pána Jána - vždyť píšeme o situaci právě před těmi 30 lety, KDY TO SKUTEČNĚ ŠLO - s dnešním stavem EMI se tehdejší doba nedá vůbec srovnávat - to byl pravěk elmag. smogu
Pro mě to paradoxně bylo naopak, jednak jsem měl dvěstě metrů od domu anténu špitální základnovky na 75 MHz, druhak v okolí sdostatek emitujících amatérů KV i VKV. Obojí dnes odpadlo. Tehdejší rádia s "vf" trandy GT322 atd s krátkou charakteristikou a s nicotným AVC měly při takovém sousedství matějskou pouť. I bez bobobova předzesu. Takovému předzesu mimochodem vděčí ty kapesní chrchláky za všepásmový příjem na KV, po setmění není výjimkou několik mV signál silných čínských KV stanic a ten předzes s 1nF vazebními kondy má dvojnásobné zesílení s každou oktávou níž.
Naposledy upravil(a) Crifodo dne 09 kvě 2011, 13:53, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#32 Příspěvek od BOBOBO »

Od přesídlení je to zde spavější . Sakra jednoho trandu . :D Jinak máš recht , na ZVS jsem měl výstup z tebou opo 170tek výstup do magiča , a byl jsem na severu borec , co měl hity z Bayern drei . Zrcadlo tomu vůbec nevadilo . A ještě jsem čučeli na hambatý TV pořady a nějakou hitparádu ze špatnýho Německa .
BIPOLAR

#33 Příspěvek od BIPOLAR »

Než použít KC, je už lepší použít i tohle:
http://pandatron.cz/?263&zesilovac_pro_vkv
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
555

#34 Příspěvek od 555 »

tak děkuji všem.vše je vyřešeno tím udělátkem co mi poslal BIPOLAR.:-)
BIPOLAR

#35 Příspěvek od BIPOLAR »

Aby jsi při nastavování optimálního napětí na G2 nezničil tranzistor, doporučuji těsně před trimrem M1, zapojit zenerku 4V7, nebo 5V1 s odporem asi 680 - 820 ohmů. Můžeš taky místo zenerky, použít odporový dělič, aby se na G2 nedostalo více jak 5V. :wink:
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“