Nabízím návrh plošných spojů

Nabídka NEKOMERČNÍCH služeb. Drobné poplatky za tyto NEKOMERČNÍ služby nejsou proti Pravidlům EB.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kyori

Nabízím návrh plošných spojů

#1 Příspěvek od kyori »

provedu návrh plošných spojů v CAD systému EdwinXP od Visionics.

Zadání od vás: schema na papíře nebo majlem + požadavek na rozměry a tvar destičky, případně rozmístění konektorů ap., dále zda se použijí SMD nebo klasické součástky, evtl. jiná omezení.

Výstup ode mne: Gerber soubory pro výrobu nebo soubory JPG, PDF, a podobně dle dohody.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

a cena...?
kyori

#3 Příspěvek od kyori »

cena je individuelní, lidová, stanoví se dohodou po shlédnutí podkladů. Záleží na rozsahu práce, složitosti zadání, kvalitě dodaných podkladů (jestli je schema čitelné, anebo bude nutno používat věšteckou kouli aby se zjistilo co měl autor schématu na mysli :D ), také na typu použitých součástek (ačkoliv v knihovně Edwinu je přes 10 tisíc různých součástek, tak tam není vše a v případě u atypických se musí nejprve vytvořit součástka do knihovny). To vyzkoušej, něco zadej a uvidiš.
ok1xgi

#4 Příspěvek od ok1xgi »

Hoď sem nějakej příklad.....
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
dennis

#5 Příspěvek od dennis »

já jsem si u něj nechal udělat tenhle tišťák. Udělal to jako přes víkend gratis. Velikost 60x60 mm. Teďkonc potřebuju ještě jako sehnat někoho, kdo mi to nějak levně jako vyrobí. Mám gerber soubory.
Přílohy
5065a-artwork2.jpg
(82.36 KiB) Staženo 312 x
5065a-artwork.jpg
(76.96 KiB) Staženo 360 x
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Proč nemáš vyleptané středy u některých pájecích plošek? Blbě se to pak vrtá.
kyori

#7 Příspěvek od kyori »

hmm, koukam, to co vam sem Denis nahral, to jsou artworky, to nejsou vyrobni podklady z gerbera. Ja uz ty artworky davat nebudu. Na gerbe filech jsou samozrejme stredy vyleptany. Krom toho ma take soubor pro excellonku. Z artworku se da evtl. udelat foto pro matersky lrptani, ale neni to ono, ma to nepresne okraje, chybi uz zminene stredy. Je to proste jen "artwork", neco jako "print preview" u DTP.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Uměl bys taky spoje vedené Beziérovými křivkami???

Mě se ten dennisovo plošňák nelíbí...
Některé spoje jsou vedené zbytečně blízko některých plošek. Já bych si zvolil poněkud stísněnější montáž, možná by stačil plošňáček 20x30mm. Nebýt toho, že je zem rozlitá, mělo by to velkou spotřebu leptadla a velké riziko chybného leptání v amatérských podmínkách.
kyori

#9 Příspěvek od kyori »

hele ty chytráku, když tak kritizuješ, ty víš jaký tam jsou součástky a jaké je zapojení a k čemu ten obvod slouží? Tyhle superborci, co všechno předem vědí a znají, ti jsou nejlepší, ti mne vždycky pobavěj. :D :D :D

Prostě Denis si předepsal jaký budou součástky, jak to bude velký, kde budou konektory, že bude rozlitá zem. Tak jsem to tak udělal. Kdyby to chtěl 15x15 mm v smd oboustraně s bezierovejma křivkama, tak by to měl v smd oboustraně s bezierovejma křivkama na 15x15mm.

Mimochodem, tady se toho moc leptat nebude, jen to co je bílý, tak jakápak velká spotřeba leptadla.

A jestli se ti ten Denisův tišťák líbí nebo je, je mi fuk a tobě to může být také fuk. Zeptej se Denise, jestli se mu tišťák líbí.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jezevec »

kyori píše:hele ty chytráku, když tak kritizuješ...

Myslím, že Habesan jen vyjádřil svůj názor na vedení spojů, že se mu nelíbí, mě ostatně taky ne. Denisovi se asi bude líbit podle pořekadla " darovanému koni na zuby nehleď".
Nelíbí se mi vedení spojů, stejně jako Habesanovi, a na to nemá vliv rozmístění součástek.
Jestli se nepletu, DPS je na obrázku zvětšená, takže v reálu jsou bezdůvodně malé pájecí body i tenké spoje. Taky vedou spoje těsně kolem pájecích bodů, přičemž místa je tam dost.
Kritika je tu taky proto, že se na všech fórech prezentuješ jako "superman", ale návrh spojů je jak od začátečníka a to ještě inzeruješ jako honorovaný profi návrh.
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

Ta rozlitá měď je taky na prd, protože je cestičkama rozřezaná na spoustu skoroostrůvků.
kyori

#12 Příspěvek od kyori »

Co to je "skoroostrůvek"? Že by nová terminologie ZČU?
Jak se liší skoroostrůvek a poloostrůvek a čtvrtostrůvek a třičtvrtěostrůvek? :D :D

Podstatný je, že rozlitá měď propojuje zemnící body.

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.
Hill
kyori

#13 Příspěvek od kyori »

jezevec píše:

Jestli se nepletu, DPS je na obrázku zvětšená, takže v reálu jsou bezdůvodně malé pájecí body i tenké spoje. Taky vedou spoje těsně kolem pájecích bodů, přičemž místa je tam dost.

Jak moc je DPS zvětšený?
Andrea

#14 Příspěvek od Andrea »

kyori píše:Podstatný je, že rozlitá měď propojuje zemnící body.

To může napsat jen ignorant, co ví o navrhování plošných spojů úplný h*vno.
kyori

#15 Příspěvek od kyori »

jezevec píše:

Myslím, že Habesan jen vyjádřil svůj názor na vedení spojů, že se mu nelíbí, mě ostatně taky ne. Denisovi se asi bude líbit podle pořekadla " darovanému koni na zuby nehleď".
Nelíbí se mi vedení spojů, stejně jako Habesanovi, a na to nemá vliv rozmístění součástek.

Jezevče, tady máš ten návrh s položením součástek. Když na vedení spojů nemá vliv rozmístění součástek, což je velmi zvláštní tvrzení, pak navrhni nový, lepší, geniálnější návrh. Připomínám, že nesmíš hnout se součástkama J1, J2, J3, J4, U5, U6, U7. Nesmíš je ani natočit. Mezi J1 a U5 musí být zachována ta mezera, jaká je a nesmíš mezi J1 a U5 vést žádný spoj. Spoje mezu U1 a U5 a U6 musí být co nejkratší. Tak se snaž. :D Uvidíme co uděláš. Denis ti to pak zhodnotí. Jsem mu už poslal majl, aby se sem kouknul na Tvoje poznámky.

Jo a ty spoje jsou tlustý 0.54 mm. Zdá se ti to málo na signálový spoje?
Přílohy
5065a-atw2.jpg
(143.6 KiB) Staženo 316 x
Odpovědět

Zpět na „Nabídka služeb“