Notas do 8 tisic. Jaky model, znacku?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Notas do 8 tisic. Jaky model, znacku?

#1 Příspěvek od robo »

Hodlam zakoupit notas. Puvodne jsem si rikal ze na prohlizeni netu, sledovani videa a hrani jednodusich her, spidla a podobne by mohl stacit neco maleho s Atomem 1,66. Na aukru se to prodava cca za 4tisice. Ale blbe uz vidim a pidi displej je blbost. A taky ten stroj ma co delat sam ze sebou, natoz plnit pozadavky uzivatele. System se vlece. Presel jsem tedy na kategorii displeje okolo 16,5 palcu. Na co se zamerit ci si dat pozor. Procesor asi Intel, displej matny, Asi bez os. Ten se poresi pozdeji. .. Nebude ale problem s ovladaci pro xp? A jaky je ideal graficky cip, dale cipset, typ procesoru, teplota, vykon, spotreba. Kupuji prvni notas a v tomto segmentu tapu. Vim prd, jednoduse receno. Rikal jsem si ze i neco starsiho by se mohlo hodit. Jen mam strach. Dovnitr nevidim a uhnile vyvody cipu jsem uz videl. Nejlepsi by bylo od nekoho duveryhodneho. Ale ten momentalne neni. Dekuji
Naposledy upravil(a) robo dne 12 kvě 2011, 23:05, celkem upraveno 1 x.
janousek

#2 Příspěvek od janousek »

Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Ono v téhle kategorii se jich až zas tolik neprodává. Ze zvědavosti jsem si dal na alza.cz vyhledat notebooky s parametry : cena do 8000Kč, procesor jakýkoli Intel, displej větší než 14", bez OS a našlo mi to šest celkem typů, od Acer, Asus a Lenovo, čili žádná výhra... Z toho čtyři mají přímo napsaný lesklý displej, u dvou není uvedeno... Všechny mají LCD 15.6". Takže ten výběr zas asi nebude tak složitý, ideálně zajít někam, kde mají ty notebooky k vidění a vybírat na místě.

Ještě jedna zajímavost, později jsem do vyhledávání zahrnul i ntb s dodávaným OS a objevil se mj. jeden celkem pěkný kousek, Samsung R530 (tato značka může na někoho působit lepším dojmem, než výše uvedené tři), dodávají ho s Win 7, akorát má lesklý displej...

EDIT : Když tak o tom přemýšlím, tak v dané situaci, kdy bych měl k dispozici na počítač těch cca 8000Kč, asi bych hodně přemýšlel, jestli opravdu potřebuju notebook, protože za ty peníze se dá pořídit stolní PC s daleko lepšími parametry, o možnosti budoucího upgrade nemluvě.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já jsem teď musel taky koupit noťas na občasnou práci, vzal jsem starší IBM Lenovo T60 s XP PROFI za 5500Kč, sice má jen 14", ale zatím žádná výhrada. Co se týká výkonu, tak na PSPAD a programátor stačí bohatě. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

No je pravda, že jetému IBM bych i věřil víc, než těm, které se dají koupit nové za danou cenu.... Ale je to samozřejmě o štěstí, člověk nikdy neví, jak se k použité věci choval předchozí majitel a co si budeme povídat, dovolávat se později nějakých práv a záruk bývá velmi složité.
Paja250

#6 Příspěvek od Paja250 »

Já bych se dal stejným směrem jako ZdeněkHQ, čili koupil starší IBM-Lenovo ThinkPad T60 nebo DELL Latitude D630. Oba jsou to sice 14", přičemž T60 je 4:3 a D630 je 16:9. Osobně mám D630, taky kupovanou starší. Po roce a půl provozu zatím spokojenost.
...A máte to zapojené v zásuvce?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AmarokCZ »

Já bych se dal taktéž stejným směrem jako ZdeněkHQ, pokud vezmeš starší IBM-ko z gigacomputer.cz, tak si můžeš být dost jistý, že bude "jako nový" (vlastní zkušenost).
Davidus
Zablokován
Zablokován

#8 Příspěvek od Davidus »

https://picasaweb.google.com/cada.david ... directlink
novej, gigacomputer T42
zkušenost s gigacomputerem... známý tam koupil T60p mírně jetou, zlobil větrák (začal chrčet) v rámci záruky namazali, pak mu odešlo LCD a v rámci záruky taky opravili.
jinak musíš počítat s polomrtvým aku :roll: tzn pokud chceš novej budeš si ho muset dokoupit
Doporučuji ti tam nějakou dobu oscilovat dokud nebudou mít novej/nepoužitej kus thinkpadu, ale stejně ti do něho vrazí starý aku.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já to koupil od známýho z "konkurenční firmy" :D , mají autorizovaný servis IBM ( http://www.pcnet.cz/ ) . Baterku vybral dobrou, vydrží přes hodinu, a v případě problémů vím, že náhradní díly jsou.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Andrea

#10 Příspěvek od Andrea »

Za 5500Kč se dá koupit Dell Latitude D600 s PM 1.7GHz, LCD 1400x1050 a baterkou na 2h.
Maskot

#11 Příspěvek od Maskot »

Davidus píše:.. známý tam koupil T60p mírně jetou, zlobil větrák (začal chrčet) v rámci záruky namazali, pak mu odešlo LCD a v rámci záruky taky opravili.jinak musíš počítat s polomrtvým aku :roll: tzn pokud chceš novej budeš si ho muset dokoupit.. ale stejně ti do něho vrazí starý aku.

No tohle je asi jejich specialita, ja kupoval uz 4 kusy T60 (vsechny s ATI X1400 a matnym IPS 1400X1050) v cene cca 300€ a ve vsech byla baterie nova.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#12 Příspěvek od Davidus »

nojo, a tu nepoužitou baterii asi střelí :roll:
T42 jsem vzal jen proto že byl naprosto nepoužitej, jinak bych se jim na to...
s_ebastian

#13 Příspěvek od s_ebastian »

D600 dobry,ale do toho uz bych nesel, s IBM zkusenosti nemam, to ti poradi jini, ale D630, D830, dobra volba,jen pozor na grafiku.Nebo E6400, s tou naprosta spokojenost, skvelej je i Inspiron 6400.
robo

#14 Příspěvek od robo »

Tak jsem nasel tuhle nabidku na gigacomputeru u nas.. Ma to cenu? Vzhledove ok, neodreny. Asi do toho pujdu.
Přílohy
IBM.jpg
(98.82 KiB) Staženo 79 x
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Tak za 7500,- Kč s DPH celkem :cry:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“