Notas do 8 tisic. Jaky model, znacku?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Atlan

#16 Příspěvek od Atlan »

p32 píše:Tak za 7500,- Kč s DPH celkem :cry:

nechapem s DPH su tie pismenka menšie :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Chcete-li vidět technika výt jako šakala, naistalujte mu tajně místo XP "oblíbenou" Vistu. Po třech nocích strávených sháněním ovladačů pro jeho osvědčené návrhové systémy se buď zblázní, nebo provede zásadní krok zpět.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
robo

#18 Příspěvek od robo »

Bohuzel ty mensi pismenka/ cislice je cena s DPH. Ale nasel jsem v jednom nejmenovanem World elektru v nove nabidce, na titulni strane Lenovo IdeaPad B560. Maji u toho text " Historicky nejlevnejsi notebook s i3 procesorem v CR!!!" a "Nejlepsi cena na trhu" za 9999Kc.

Zakl. parametry:
Procesor: Intel® Pentium® Processor P6200
Paměť/volný slot: 2GB PC3-8500 DDR3 SDRAM /1x
Harddisk: 500GB SATA, 5400ot.
Optická mechanika: DVD Multiburner dual layer support, fixed, not removable 24x max
Grafika: INTEL GMA HD
Displej: 15.6" high-defnition LED backlight display, 16:9 widescreen (1366x768) + webkamera 0,3Mpix
Polohovací zařízení: touchpad
Numerická klávesnice: ano
Čtečka otisku prstů: ano
Komunikace:
Síť: 10/100/1000 Ethernet, WiFi Lenovo BGN
Porty: 4 x USB 2.0 ports ( 1x combo USB/E-sata), 1/8" Stereo Headphone Output Jack, 1/8" Input Jack Microphone, VGA, card reader / nemá slot pro port replikátor
Operační systém: DOS licence

Ten muj kousek je bez os a je timto levnejsi, bratru za 7 499,00 Kc
MaTTo

#19 Příspěvek od MaTTo »

Nieje to ziaden core i3 ale obycajne pentium rady 6000 ale to je jedno ved fungovat to bude .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
robo

#20 Příspěvek od robo »

Tak ted jsem to trochu pomotal. Zapomente co jsem psal. Vzal jsem oznaceni B 560. A nasel jsem ten levnejsi. Koukam pamet sedi, disk taky a oznaceni taky. A nepodival se na procak. Takze tady je link na verzi z velkeho elektra.:
http://www.electroworld.cz/product/poci ... eapad-b560

A tady je ten levnejsi bez os a taky 560 ale jiny procesor:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-b560-d193097.htm

Parametry jsem vzal z te levnejsi varianty. Moje chyba :( Tim je asi jasne ze drazsi verze rovna se Intel core i3 380M
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Atlan píše:
p32 píše:Tak za 7500,- Kč s DPH celkem :cry:

nechapem s DPH su tie pismenka menšie :D

Já se nedíval na písmenka, ale na skutečnou hodnotu a tu jsem i napsal.
robo

#22 Příspěvek od robo »

Tak jsem nakonec koupil to Lenovo v akci za tech 9990kc z elektroworldu. Je i s os W7. Zkusil jsem i ty hry z facedbooku, co na stolnim pc zatizi procak na pomalu 100 procent. Nedavno jsem to zde resil, jak vylepsit starsi pc kvuli hram na facebooku. Na notasu procak zatizen tak na 20-30 procentech. Pamet je vyuzita ze 70 procent. Vzhledem k soucasne velikosti , pameti, 2GB, a to je jeste sdilena s grafarnou, to lepsi pri hrani te hry nebude. Ale cena DDR3 SO-DIMM pameti je ted docela slusna, takze asi nejakou dokoupim.
Mam jednu otazku. Vetsinou se bude notas pouzivat doma. Je spatne ze bych nabitou baterii oddelal a pouzival notas je na adapter, bez baterky? A jednou za cas bych ji strcil do notasu, chvilku fungoval na baerky. Az by byla baterka na nejakych 20 procentech, pripojil adapter a baterii nabil. Po nabiti ji odpojit a na cas ji zas schovat do supliku. Mohu to takhle provozovat. Diky
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od AmarokCZ »

robo: můžeš to takhle provozovat, ale co z toho budeš mít??? Odpověď - nic :)
p32

#24 Příspěvek od p32 »

robo píše:Je spatne ze bych nabitou baterii oddelal a pouzival notas je na adapter, bez baterky? A jednou za cas bych ji strcil do notasu, chvilku fungoval na baerky. Az by byla baterka na nejakych 20 procentech, pripojil adapter a baterii nabil. Po nabiti ji odpojit a na cas ji zas schovat do supliku. Mohu to takhle provozovat. Diky

Myslím, že řídící obvody v baterce si pamatují počet dobíjení a to je i při každém zapnutí s baterkou. Takže pokud to bez ní pojede jen na adaptér, tak ji tím svým způsobem budeš asi víc šetřit než kdyby byla furt v NB a ty jsi jel stejně jen na adaptér. Jen bacha na mechanické opotřebování při tom časteším vyndávání a zastrkávání baterky, aby ti tam potom pořádně držela a nevypadávala.

Jinak jsi nenapsal podrobnější info o W7, ale tipoval bych, že tam bude 64bitová verze a k tomu ještě Home. :wink:
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#25 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

Já mám acet aspire one 110 mám ho v dílně napojenej na monitot HP a jsem s ním asi zatím nejspokojenější za ty prachy paráda akorát sem si do něj dal 1Gb ram . Ta mobilita je úžasná nosím ho všude sebou a je to paráda větší svobodu mi neposkytl žádný jiný noťas. A až umře koupím si nějaké malinké HP nebo SONY ač nejlepší jsou asi DELL .Velikost disku mě netrápí všechna data mám vždy na nějakém externím hdd tet jsem investoval do WD 2TB a jsem také spokojen je naprosto tichý.

A k té baterce mám 9-10 let starý acer aspire 1350 a baterka pořát vydrží 20 minut kdo nevěří ať tam běží má ho sestra a notebook může být týden v režimu spánku a nevypne se notebook se zahřívá nikdy jsem baterku nevyndaval. To že baterka po 2 letech odejde je způsobeno tím že je to sráč. Ještě dodám že stál něco kolem 43-47KKč
robo

#26 Příspěvek od robo »

OS je Windows 7Profesional, 64bitova verze. Ohledne baterky, tim ze ji chci dat do supliku, ji chci setrit. Jak jsem psal, vetsinu casu bude notas na adapteru. A az bude baterka potreba, rad bych aby nebyla v kyblu jenom proto, ze byla porad zbytecne v notasu ktery byl vetsinou na adapteru.
Puvodne jsem chtel neco mensiho, jen nebyt tech zpropadenych her na facebooku co hraje ta moje. S tim by si atom neporadil. A pokud by ji nejely hry na facebooku, mohl bych se rovnou odstehovat z baraku. :D :D
pocitujlasku

#27 Příspěvek od pocitujlasku »

ohladom baterky: tato tema sa riesi milionkrat na nete. jedni hovoria vyberat druhi ze nie. ja mam notas 3 roky. vacsinou siet, a baterku som nikdy nevybral. notas som nesetril, ked som potreboval preniest, vytiahol adapter, po chvili ho opat pripojit, obcas som ju nechal vybit.
aktualne mam 46% kapacity (kolise medzi 45 a 52%).
Baterka ma este jednu vyhodu, ktoru oceni clovek, ked nieco stahuje, alebo kompiluje a zrazu vypnu prud :)
No vidis, a tak si sa bal
p32

#28 Příspěvek od p32 »

No, to ti fakt ta baterka pomůže při stahování když vypnou proud, pŕipojka z routru zhasne, wifi taky. Jo, můžeš si při tom čekání na nové spojení hrát karty na displeji. :wink:
No a novou kompilaci zvládne i malé děcko hned po té co zapnou ten proud. :wink:
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

No napriklad ja mam router na UPSke. A PC tiez, nepouzivam notebook.
pocitujlasku

#30 Příspěvek od pocitujlasku »

p32 píše:No, to ti fakt ta baterka pomůže při stahování když vypnou proud, pŕipojka z routru zhasne, wifi taky. Jo, můžeš si při tom čekání na nové spojení hrát karty na displeji. :wink:
No a novou kompilaci zvládne i malé děcko hned po té co zapnou ten proud. :wink:

to si asi nepocul o priamom pripojeni.
a co sa tyka kompilovania, skusal si kompilovat gentoo??
No vidis, a tak si sa bal
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“