Stabilizace 12V/5A motocykl
Moderátor: Moderátoři
Stabilizace 12V/5A motocykl
Ps: nepouzivajte moc odbornu terminologiu nech to pochopim
procesor píše:Stabilizátor? Čo také tam budeš pripájať čo neznesie napájanie od 10 do 15V
Budem odtial napajat hocico (baterky do kamery) okrem ineho aj nabijacku na mobil a uz som dve odpalil, tak preto chcem stabilizator- ten mi poradili. Nabijacka mobilu podla vyrobcu vydrzi max. zataz 14,5V, a uz som dve odpalil ako som spomenul. Ked som meral na baterke na motorke pocas jazdy tak mi dobijalo aj miestami 14,7V, zvycajne mi to dobijanie islo na 14,5V. Tie nabijacky co som mal jedna isla tri tyzdne a druha tyzden proste pocas nabijania v nabijacke nieco puklo, zaiskrilo, potom zadymilo a bolo po nabijacke.
Autozapaľovačovú zásuvku pripoj cez 10A poistku priamo na svorky akumulátora, tým obmedzíš špičky pri behu motora.
Daj si skontrolovať a nastaviť dobíjanie, má byť medzi 14,0 až 14,4V. 14,7 je priveľa, skracuje akumulátoru životnosť prebíjaním.
Ešte ma napadlo, že problém odchádzania nabíjačiek môže byť aj vo vibráciách, ktoré môžu byť na motocykli značné a lacná čínska bezolovnatá technológia spôsobí odpadávanie súčiastok...
Jak ti tady napsali kolegové. Zkus připojit dráty pro tu zásuvku přímo na aku- Jak starou máš baterku? Někdy pomůže nová s menším vnitřním odporem
A kutilmile - nelituju tě
:thanks: