Náhrada tranzistorů v LCD Acer
Moderátor: Moderátoři
Náhrada tranzistorů v LCD Acer
Potřeboval bych pomoci s náhradama
P2804
P5504
Děkuji
Ale vypadá to, že pomoci si stejně budu muset sám. A za ty řeči mi to nestojí.
Chcel si radu?
Dostal si ju, a presnú!
Žiadal som od Teba niečo?
Nie!
Ak si chcel kúpiť nejakú náhradu z miestneho zeleninového trhu, tak si to tam mal napísať na začiatku. A bol by kľud.
Pravidlom je, že ak tam bol nejaký tranzistor, tak sa tam znova dáva rovnaký. Náhrada sa zvyčajne hľadá až pri závažných dôvodoch ako posledná možnosť. Podľa mňa, 24-LCD to kilo ešte znesie. Pretože v prípade problémov nebudeš vedieť či máš ešte inú závadu, alebo nevhodnú náhradu. A škody môžu byť aj vyššie.
Alebo tu o týždeň bude nikto iný plakať, že robí po niekom (napr. po Tebe) monitor a že sú tam osadené nezmyselné súčiastky. A preňho bude oprava naozaj problém.
Zmazal alebo upravil si viac príspevkov. Takže, ak by si tu toľko neplakal a včera napísal do AME, tak to už zajtra mohli mať.
A prečo Ti nikto nepíše akú náhradu tam má overenú?
Možno tam každý dáva originál a "nefušuje" do monitorov.
Alebo čakáš, že Ti poradí nejaký amatér, ktorý má s tým skúsenosti? Asi taký, ako jeden čo do plazmy namiesto malého pohotovostného zdroja veľkosti zápalkovej krabičky bol schopný tam pripojiť celý zdroj z PC.
Týmto som chcel povedať asi toľko: Já by som tam dal určite originál.
ještě něco máš na srdci?
Až budeš po mě opravovat to co říkáš tak klidně přijď a nadávej mi osobně.
Neříkám, že každý den je posvícení. Ale LCD dělám už velmi dlouho a a nekončím u výměny kondenzátorů. I když v dnešní době nic moc víc smysl dělat pomalu vzhledem k cenám nových nemá.
Jinou závadu tam nemám - ověřeno přehozením trazistorů z jiné větve. Potřebuji něco rychle sehnat ať to vypadne ze stolu.
Do Ame jsem mimochodem dnes ráno psal, náhrady jsem se najít snažil.
Když jsme se znovu připtal na náhrady tak mi bylo řečeno, že nikomu neplatím....
A jak je vidno Killroy přišel a bez problémů poradil něco co je vyzkoušeno a funguje.
A za to mu děkuji.