Dreambox 500S

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bastlir40

Dreambox 500S

#1 Příspěvek od bastlir40 »

Zdravím. Po výpadku napájení přestal sloužit. Při zapnutí zůstala pouze černá obrazovka. Stáhl jsem z internetu Gemini 4.6 a nahrál do přijímače. Po zapnutí naskočí logo gemini a nelze ho nastavit. Vše přeskočí a ukáže se lišta na obraze s programem. Když chci spustit naladění programů,otevře se okénko a v něm je napsáno "FATAL ERROR". Pak se přijímač zasekne a přestane reagovat. Musím ho odpojit od sítě.Poradí prosím někdo jak vyřešit tento problém? Bylo mi doporučeno stáhnout si image do klonu ale nevím kde hledat,protože už si připadám že jsem prolezl celý svět a bez kladného výsledku. Předem moc děkuju za radu a pomoc.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Testni ho nainstalovat přez RS232 zapojení je jen 5-5 , 3-2 , 2-3 pin.A dej tam jiný img. než GP 4.6, jestli je to klon a pokuď není upravená MAC adresa tak ti umře a pak už pomůže jen Jtag.Dej tam třeba Nabilo na test a pak když to bude OK tak si stáhni GP 4.2 to je verze bez time bomb která ti DM nepoloží.

Zdroj máš doufám 12V 2A min.?
ok1xgi

#3 Příspěvek od ok1xgi »

Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
bastlir40

#4 Příspěvek od bastlir40 »

xxxe píše:Testni ho nainstalovat přez RS232 zapojení je jen 5-5 , 3-2 , 2-3 pin.A dej tam jiný img. než GP 4.6, jestli je to klon a pokuď není upravená MAC adresa tak ti umře a pak už pomůže jen Jtag.Dej tam třeba Nabilo na test a pak když to bude OK tak si stáhni GP 4.2 to je verze bez time bomb která ti DM nepoloží.
Zdroj máš doufám 12V 2A min.?

Klon to je ale má MAC adresu upravenou. Už sem nahrál něco jiného a chodí to.Jen musím nějak ještě naladit programy.Pořád čeká na LOCK Tuneru. To je ten nejd.....nější vynález u dreamu. JTAG bych neměl šanci udělat.Nemám na kompu LPT.
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Na ten LOCK tuneru když nemaká tak tam je v háji trand pozice Q72 na test ho můžeš propojit pin 2 a 3 .
bastlir40

#6 Příspěvek od bastlir40 »

Dream je zase v provozu. Díky moc za rady a pomoc. Nahrál jsem Gemini 4.20 a vše je jako dříve. :lol: :aplause:
Zdraví vás Mirek

www.mojeelektro.xf.cz
xxxe

#7 Příspěvek od xxxe »

Fajn že se zadařilo.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “