Zásilky ze zahraničí se prodražují
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zavolal jsem tam, že kvůli tomu do Prahy z Brna nepojedu, že nic nemohu doložit a poprosil jsem tu paní, ať tu desku vyhodí do nejbližší popelnice, čímž problém vyřešíme k oboustranné spokojenosti.
Za hodinku mi telefonovala zpátky, že teda tu zásilku propustí a druhý den jsem měl zboží doma.
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek
Já zase uvažuju, že bych si objednal tohle: ipmart.com: HAKKO FX-951. Radši víc kusů, kvůli poštovnému, a pár hrotů. Ovšem CLO a daně to můžou výrazně znevýhodnit.
Zmije píše:Některé věci se nezměnily ani za 2000 let, už v biblických dobách byli celníci a nevěstky považováni za vyvrhel společnosti.
Ty nevěstky snad realizovaly svoje řemeslo v kooperaci s někým zdánlivě nevyvrženým, předpokládám že ne mezi sebou? A celníci by sotva fungovali, kdyby je neplatila vláda a ta je tu zase z vůle lidí? Lidi mlčí, tak jsou asi s výběrem cla spokojení, nevšiml jsem si houfování ovcí na Letenské pláni. Lidi chtějí od státu služby, aspoň většina (a protože vcelku mlčí k neefektivitě státu a disciplinovaně chodí nadpolovina k volbám, zřejmě nemají výhrady), takže stát vybírá finance na svůj servis i pomocí cla. Vedlejší efekt který se možná stane časem hlavním efektem, je útlum vlastní výroby, služeb, vývoje atd., vinou těch levných dovozů.
Zajímavá stať o financích včetně specifického přístupu k obchodování Číny a používání peněz jako nástroje na http://www.blisty.cz/art/58642.html - je to dlouhé, ale stojí za přečtení. Má to svoji logiku, že stagnující domácí výroba a ta trocha služeb při rostoucí spotřebě se někde musí projevit.
http://www.facebook.com/pages/Ku%C5%99a ... 6008819983
Kdo si dá dva měsíce kompostované kuřátko ?
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek