Hoří mi tranzistory, viz zapojení
Moderátor: Moderátoři
Hoří mi tranzistory, viz zapojení
Doplnění:Já jsem laik.Schéma jsem našel na netu a mělo by sloužit ke snížení proudu ve vodíkovém vyvíječi.Udajně by to mělo probíhat tak,že pokud cívkka bude ,,krmena,, proudem jen tak dlouho než se úplně nakrmí a včas se napájení odpojí,tak se ta energie vyzáří na druhou stranu-tedy do vyvíječe.Co se bude dít u D 2 netuším. Já ten plošnák prostě amatérsky zbastlil,ale kde je zrada-to netuším.A na foru zaměřeném na tuto tématiku je více tazatelu než odpovídjících.Momentálně bych tu nechtěl rozebírat malou účinost vyvíječe-to je nadlouho.Spíš jsem se na Vás obrátil s dotazem k té elektronice,protože si nevím vubec rady a věřím,že se tadou nějaké chytré hlavy.
- Přílohy
-
1.jpg- (68.56 KiB) Staženo 915 x
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jaký potřebuješ napětí na tom vyvíječi ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Hezký, úplně cítím světy elektro atd. Jaký potřebuješ napětí na to vyvíječi ?
Nevím co je světlé elektro
No,napájené to bude z autobaterie,takže 12 V,ale přímo na vyvíječi bude určitě nějaký úbytek.Ale měly by tam jít spíše nějaké pulzy.A ten tranzistor IRF 740 je do 10 Amper,takže víc tam asi nebude.S tím proudem co pujde do vyvíječe bych mohl ještě nějak ,,kočírovat,, -např.upravit vzdálenosti mezi elektrodami,takže bych se dostal níže-ale zase na úkor produkce vodíkovo-kyslíkové směsi.
Ale pořád netuším proč mi hoří ty tranzistory BC (možná jen jeden) Může to být tím menším odporem? A existujou i patice na tranzistory? Abych je nemusel pořád pájet-než to plně zprovozním a příjdu na tu zradu
Už chápeš, čím Tebe a spoustu dalších (kteří to "najdou na internetu" a chtějí to zkusit taky, protože na netu jsou o tom jen tuny chvály) autor téhle myšlenky OJEBAL?
A kutilmile - nelituju tě
Andrea píše:Už jsi jednu radu dostal, nedávej je tam, stejně jsou tam k ničemu. A když už je tam mermomocí chceš mít, tak je tam dej tak, jak tam mají být a nepleť jim nožičky.
Díky za odpověď.Já si u té první,že to tam nemám dávat-myslel,že je to vtip.Nejsem rádioamatér a vubec tomu nerozumím.Ten tišták jsem byl nucen zbastlit sám,protože jsem nenašel ve svém okolí nikoho kdo by mi to udělal.A ty nožičky ještě teda překontroluju,ale před tím než jsem tam ty tranzistory napajel,tak jsem googloval,tak myslím,že tam jsou dobře.