Co s H7

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#46 Příspěvek od EKKAR »

Atlan - ano, pokud už to auto nevyjelo z fabriky s mlhovkama (minimálně 1/2 produkce), protože jinak je to zase porušení homologace. Mluvím speciálně o škodofkách, kde jakýkoliv zásah do výbavy instalované ve fabrice je posuzován jako přestavba a zásah do schválené verze. K provedení záměny a schválení na STK je nutné vyjádření fabriky, která zásadně podobné výměny nedoporučuje až vysloveně nepovoluje - takže Smolíček. Pokud mlhovky ze série nemáš, jdou podle ročníku výroby dokoupit a nainstalit včetně corner verze (musí se k nim ještě doplnit samostatná ŘJ řídící podle natočení volantu jejich funkci), jakmile ale na autě nějaké jsou, nesmíš podle ŠA měnit vůbec nic... Je to obrovský oj*b, protože podle tohohle předpisu vpodstatě nemůžeš původní díl nahradit ani vyspělejší/bezpečnější verzí z modernějšího nebo výkonnějšího typu, aniž bys musel žádat o povolení a nové otypování.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jano1154

.....

#47 Příspěvek od jano1154 »

U Fabie H7 že odíde je normálná vec. Čím kvalitnejší výrobca tým častejšia výmena. Kúpil so v UH H7 v hnedej krabičke označenéj H7 bez výrobcu za 50kč a čo sa nestalo ? Idú už 2 rok. Vo vybave Fabie inak musia biť 2ks H7 stále. Možno je to aj tým že sú na 12V a neznesú náraz 13,8V. Ale skôr to bude konštrukciov žiarovky. Od Osramu mi odstrelilo baňku do refrektora a celý ho zasralo. H7 je problém pre výrobcov, ale keby neodchádzali, načo bi ich toľko vyrábali. Nuž chlapi biznis je biznis. :lol:
--------------------------------------------------
Dym ukáže kde bola chyba.......
EKKAR

#48 Příspěvek od EKKAR »

Janíku, kecáš - a moc dobře to víš! Cokoliv co je do auta "na 12V" musí vydržet nejen 13,8V, ale ještě mnohem víc... Bez osvědčení ze zkoušek, že to prošlo testem to vůbec nedostane atest k prodeji...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jano1154

......

#49 Příspěvek od jano1154 »

"EKKAR" Já som iba pripustil možnosť, já som skôr za zlú konštrukciu žiarovky. Ved nemusíš hned na mňa kričať.
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Kdyby to bylo "zlou konštrukciou", tak ty járofky hoří každýmu, kdo je používá. Jenže masívně a klidně i po měsíci-dvou od poslední výměny odcházejí jen v jedničkových fábulích s klasickým "paraboloidním" světlometem a jak se teď profláklo, ještě třeba v C4 "citrónu" - proč ne ve všech autech, která H7 používají?
jano1154

........

#51 Příspěvek od jano1154 »

"EKKAR" Beriem späť čo som písal, odchádzanie H7, nemá nič spoločné zo žiarovkov ani typom reflektoru ! ! Dnes som to nestihol dokončiť ale isto to sem dám.
Atlan

#52 Příspěvek od Atlan »

EKKAR píše: Bez osvědčení ze zkoušek, že to prošlo testem to vůbec nedostane atest k prodeji...

mysliš ako čínska značka CE :D
S poriadnim balíkom penazi dostane atest všetko-.....

Kvázi kvalitnejšie žiarovky maju väčšiu svietivosť, menši odpor vlakna v studenom stave. a z toho vyplýva že aj skôr odídu.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Habesan »

Ale P.R.C. záměrně používají odlišnou (vadnou) geometrii té značky, takže argumetují tím, že to není Conformité Européenne, ale China Export...
hafca

#54 Příspěvek od hafca »

Dnes i přes počáteční skepsi prodávajícího přišla nová vyreklamovaná žárovka. Nezbývá než doufat, že vydrží o chvíli déle než její setřička. :D
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Eleman

#55 Příspěvek od Eleman »

U kterého prodejce si reklamoval? Pokud to není tajné.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
hafca

#56 Příspěvek od hafca »

Byl to Olejservis, bral jsem tam ještě svíčky a nemrznoucí kapalinu. Oni to pak reklamovali u svého dodavatele.
Eleman

#57 Příspěvek od Eleman »

Dík. :agree: To by se mohlo hodit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
hafca

#58 Příspěvek od hafca »

Moc nejásej, tu závadu by měl vyreklamovat každý prodejce bez problému. Horší jsou takové, kde to není úplně jednoznačné, tam máš většinou smůlu.
Eleman

#59 Příspěvek od Eleman »

Je mi jasný, že tvoje žárovka odešla prakticky hned po montáži. Podle obrázku měla asi blbý vakuum či co.
Nepočítám s reklamací po měsíci a déle, ale může se stát něco podobného co tobě, prto se ta informace může hodit.
hafca

#60 Příspěvek od hafca »

Tak předčasná radost. Chtěl jsem žárovku namontovat a zjistil jsem, že mi poslali jiný typ. Je to sice taky Osram, ale Bilux 64193, která je téměř o polovnu levnější a zcela jistě nesvítí stejně. :cry:
Ani jsem jí tam nedával a napsal jim dotaz proč se to stalo a jak to chtějí řešit. Vypadá to, že někdo chtěl ušetřit. Asi i proto,že tyhle žárovky jsem viděl prodávat jen dvě v krabičce, sólo nikde.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“