NiCd či NiMH toť otázka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
czatlantis

#31 Příspěvek od czatlantis »

Tak 2500 to mí nemůže ani omylem. Značkový Ni-CD mají tak 1700maximálně(a dokonce i reálných)

Můžeš testnout, jak se chovají pod větším proudem? Vysavač z nich tahá okolo 10A
Atlan

#32 Příspěvek od Atlan »

Kolko krat to chces nabijat vybijat ? kym to das do paku ? Ja zvyknem 3x nabit vybit a az tak ich davam do kopy.... potom este 1/10C dobijam aspon 16h. Az tak ich pouzivam...
Som zveavy kolko nabiti preziju.....
helios

#33 Příspěvek od helios »

Testoval som tie dva nabité články po prvom nabití cez odpor 0,1 Ohm pokles napätia, kleslo na 1V. Po pár cykloch sa to ešte zlepší, verím tomu...

Vysavač s odberom 10A je teda iné peklo, tam by boli vhodnejšie asi modelárske akumulátory.

Atlan: ja už aku nepárujem, u týchto nonamov len zmeriam napätie pred montážou, aby sa príliš nelíšilo. Aj tak sa časom články "rozbehnú" aj keď na začiatku vyzerali ideálne rovnako. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
abcdef

#34 Příspěvek od abcdef »

helios píše:No, akumulátory mi včera dorazili. Vybral som dva kusy, dal som ich vybíjať, zostatková kapacita bola 950mAh. Po prvom nabití nabíjačka hlási 1050mAh. Po niekoľkých cykloch v zariadení sa zrejme ešte kapacita zvýši, i keď asi nie na napísaných 2500mAh. Odhadujem to na reálnych cca 1500, aj vzhľadom k nízkej váhe týchto aku. (35gramov/kus) Čas ukáže, či to bola dobrá kúpa...

Ahoj. Prosím Ta akou nabijackou si to nabijal, že ti hlási aj kapacitu aku. Mozes prezradit ?
helios

#35 Příspěvek od helios »

Jasné, môžem. Na doporučenie tejto bastlírny som si z TME objednal typ BC-700,
http://www.tme.eu/sk/katalog/?art=BC-70 ... ers%3D1%26

alebo aj na Ebay: http://cgi.ebay.com/Crosse-AlphaPower-B ... 35b1413072

akurát na C články som ju musel oklamať zasunutím letovacích vývodov na kontakty, lebo boli predsa len "tučnejšie"... :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
czatlantis

#36 Příspěvek od czatlantis »

No tak moje objednaný 2 vzorky přišly. Naměřil jsem kapacitu 1400mAh, což mi přijde slušný. Zkratovej proud je 50A (měřeno klešťákem a tlustým drátem) což je sice pořád polovička modelářskýho Sanyo, ale do vrtačky by nemusely být marný...tk asi vemu větší balení :wink:
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“