Neznama schematicka značka
Moderátor: Moderátoři
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Neznama schematicka značka
Chcel by som sa spýtat aká je súčiastka v tejto schéme:
http://amapro.cz/datove_zdroje/katalogy ... il_015.php
označená ako j5 ?
A tá dalšia označená ako Theta 32 je termistor, ale aký? Alebo čím by som ho mohol nahradiť z dostupných súčiastok?
Ďakujem
nanofarad se označoval jako "k" - neboli "kilo-pikofarad" (1nF = 1 000pF)
mikrofarad se označoval jako "M"- neboli Mega-pikofarad (1uF = 1 000 000pF) a dnes naprosto běžný
milifarad (= 1000uF) byl značen jako "G" - giga-pikofarad (1mF = 1 000 000 000pF).
Stejně tak se tyto značky používaly běžně i "hovorově" - "kondík dvakilodva"byl kondenzátor 2,2nF, "elyt gigapět" byl 500uF atd.
A kutilmile - nelituju tě
I když to tak úplně nesedí (v případě zrovna té kapacity, kdy jednotkou není pF - ale bylo to takhle zvoleno) - pak stejně platí: 1j2=1p2=1,2pF.
Ostatní už objasnil EKKAR
Pokud chceš stavět nf zesík (dle tvého schématu) myslím, že se jedná o běžný modul "Z", ze starých č/b tvp řady DUKLA - hybrid: 3 elky, zbytek polovodiče (v pozdějších verzích modulů byly už ty konc. germania nahrazeny IC MBA810D). Stejné konc. stupně se používaly i např. v autoradiích SPIDER (v prvních verzích).
Takže navštiv některý SD a třeba najdeš a nemusíš ani nic stavět
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za odpovede. Chcel som si postaviť niečo na gitaru so zaujimmávymi tranzistormi, mám ich niekoľko spárovaných, a mám s nimi celkom dobre skusenosti.
Hill má pravdu termistor je na chladiči a tak stabilizuje koncový stupeň, s Germániom bolo teplotné kolísanie vždy problém a toto je najbežnejšie riešenie. Ale ten termistor sa už ťažko zháňa, skutočne neviem čo použiť.
somorastik píše:Ale ten termistor sa už ťažko zháňa, skutočne neviem čo použiť.
asi 40sec hledání. http://lhotsky-elektro.kabel1.cz/index. ... t&Itemid=4
dáš dva paralelně 68R.
somorastik píše:mám s nimi celkom dobre skusenosti.
já pamatuju, že v těch Bajkalech a podobných zázracích tyhle Ge komplementáry odcházely, jen se na ně člověk blbě podíval.
- tomasjedno