Nový šváb KT0837
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Nový šváb KT0837
Byl tam IO KT0837, bez jediného laděného obvodu a živil i přímo reproduktorek. Přes to má velmi kvalitní příjem i zde v Králově poli v Brně.
příklad zapojení:
http://www.whsxdq.com/UploadFile/EditorFiles/KT0837_4.BMP
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Já mám dobrý zkušenosti s RDA. Tady v Kr.Poli je totiž jeden problém:
Je tady naproti viditelný vysílač Hády, který šíří snad 5 stanic.
Klasický rádia z jednookruhovým vstupem (jeden laděný obvod + oscilátor,laděný tedy buď duálem, nebo dvojicí varikapů) hrají všech 5 stanic dohromady.
Teď např v Tescu prodávali v akci radiobudík TECHNIKA -CECR10 (299KČ). Co si budem vykládat - vzhled strašný, provedení taky, ale důležitý je, že to tady hraje tak jak má. Rádiový tuner je RDA5800 jednočip SDR. Oproti třeba GRUNDIG RR2000, který nelze kvůli zvýšené "FM radiaci" kloudně naladit na žádnou jinou stanici, než Hády, Petrov, a ještě dvě jiný stanice, které mi lezou krkem.
Datasheet RDA5800:
http://www.kamhong.com.cn/UploadFiles/200782892836597.pdf
Artaban001 píše:Koukám, že ten švabus je i v těch tužkách. škoda, že se nedá koupit i samotný tady někde v ČR.. To by už stavba toho rádia byla snažší, než blikač z 555-kou
Za nedlouho bude určitě dostupný i u nás - podobně jak před lety např. TDA7000 (a podobné)
- Artaban001
Ono z tím signálem je to asi takhle:
Jednou jsem si na notebooku spustil TV v digi režimu a sakroval jsem, že se mi to občas "zakostičkuje". No pak jsem zjistil, že nemám připojenou anténu do TV USB karty (Aver TV Hybrid volar HX). Takže DIGI TV mi tu jede na anténní konektor.
Z FM rádiem je to podobný.
toto rádio se tu nechytá ani ze staženou a sklopenou anténou.. i z baterie.
RDS nefunguje a hrajou 3 stanice v kupě.
Stejně by mě zajímalo, co je za tuner v JVC UX_G375 - Citlivý, selektívní akorát nepřenosný.. Ten by dobře hrál i u Tebe..
Jo a pokud možno - umístit venku, mimo stavbu. Už střecha z (b)eternitu nebo bonnskýho šindele dělá útlum, BETA nebo Tondach jsou ještě horší... Nejhorší je samozřejmě paneláková střecha z plechu, uzemněná přes hromosvod...