Pravidla slušného chování - zahrádka u hospody
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pravidla slušného chování - zahrádka u hospody
Jak je to v tomto případě se zdravením ? Já bych měl zdravit první jako mladší, on jako příchozí, ale jelikož do hospody nejde, takže je vlastně kolemjdoucí a tím pádem je to zase na mě, i když sedím a nikam nejdu...
Už léta nad tím přemýšlím a pořád se motám v kruhu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tzn. že buď neviděl toho, co na něho ten pozdrav pořvává nebo je to neslušné prase a příště bych to už neřešil.
Já když jdu kolem nějaké té hospodské zahrádky, tak nekoukám po všech těch sedících jestli tam někoho znám a dívám se raději pod nohy, abych si nerozbil čuňu. Jestli je tam známej, tak většinou zvedne ruku na pozdrav a pak na sebe kejvneme nebo zařveme jak dvě opice.
Ak sedíš v spoločnosti, a známi ide okolo, bude blbé ho zdraviť, ak niekto v tvojej spoločnosti s ním nemá zrovna najlepší vzťah. Zdraviť preto má známy a to "skupinu,spolok" a nie naopak, podľa toho, aký má vzťah k prítomným.
jandu píše:Píšeš známy -teda nie rodina, príbuzný.
Ak sedíš v spoločnosti, a známi ide okolo, bude blbé ho zdraviť, ak niekto v tvojej spoločnosti s ním nemá zrovna najlepší vzťah. Zdraviť preto má známy a to "skupinu,spolok" a nie naopak, podľa toho, aký má vzťah k prítomným.
Známý nebo rodina, to je snad jedno. Jedná se o pozdrav a ne o rozlišování a zjišťování toho, kdo z tvé společnosti má s někým problém když ty s ním přece problém nemáš. Já zdravím druhé i když s nimi nemusím mít nejlepší vztah a vztah mého sousedícího k němu mě nezajímá. Pozdrav je jen o pozdravu a ne o tom, komu do zahrady od souseda padají hrušky a když budu na souseda naštvanej, tak to znamená, že se na něho nemusím usmívat, ale pozdravit je slušnost a odpovědět povinost. A koho prostě nechci zdravit, tak ho prostě nezdravím ať si myslí co chce.
Jen takový příklad, za "studené" války mezi USA a SSSR se tedy dost tvrdě bojovalo, ale také se normálně navzájem obchodovalo a šlo to, protože muselo.
Písal som " Zdraviť preto má známy=jedinec a to "skupinu,spolok" a nie naopak".
Ak Ty prídeš do spoločnosti (a to je jedno, či do hospody, na zábavu, ples a pod.) predsa nebudú zdraviť mladí (či už tvoji známí alebo príbuzní) Teba, ale TY sa musíš pozdraviť spoločnosti.
Rovnako sa prvá pozdraví osoba prichádzajúca, vstupujúca do miestnosti, pristupujúca k skupinke a pod.