Philips 32PW8719/12, chassis A02E,OPRAVENO,Potřebuju do SM

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

Philips 32PW8719/12, chassis A02E,OPRAVENO,Potřebuju do SM

#1 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

Ahoj,dostal jsem Tv sháním SM spolu s ní jsem dostal 3ks desek s procesory.Každá bliká jiný error code.Po zastrčení vidlice do zásuvky tv rozsvítí standby led po stisku tlačítka na tv cvakne rele demagnetizace a pak rele otpadne a začne blikat eror code ani nezačne pískat vn.Kontrola elitů studeňáků atd.
Naposledy upravil(a) xxxEDISONxxx dne 31 kvě 2011, 00:22, celkem upraveno 2 x.
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#2 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

mám pocit že to vytáhly z vraku v oblasti 57 blbější telku jsem neviděl
mám SM ten původní signal board vyblikává tyto chyby
7 Under-voltage protection
13 NVM I2C communication failure

ten s číslem 1
13

a ten s číslem 2
11 MPIF I2C communication failure / MPIF test failed
mirosne

#3 Příspěvek od mirosne »

No PHILIPS-y,boli vždy výnimočné,či už TV,AUDIO,VIDEO atď...
Pozdravujem Vás, Miro.
xxxEDISONxxx

#4 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

to jo protože tohle nemůže být z naší planety na vít ta telka má metrák dát jí na stůl je výkon a zabírá mi tam kopici místa prostě na ho... práce nedá se postavit na bok aby se dalo pořádně pohrabat dráty jseou krátký děs
xxxEDISONxxx

#5 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

tak co má někdo nějakej sebepitomější nápad
xxxEDISONxxx

#6 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

ahoj no tak jsem se v tom trochu hrabal a zjistil jsem že umřel budič vn trafa BU2520 ale přiznám se že nevěřím tomu že by umřel jen tak sám od sebe... Máte nějaké návrhy?

díky za odpověď Zdeněk
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

No myslím, že na tohle téma se najde asi tak milión příspěvků. I těch důvodů odchodu tranzistoru ŘKS může být víc, ale domnívám se, že nejčastější jsou - špatná velikost nebo filtrace napětí pro ŘKS, závada v obvodu ŘKS / H vychylování, vadné VN trafo, studeňáky v ŘKS / H vychylování, zkrat v obvodech napájených z pomocných vinutí VN trafa, chyba v buzení ŘKS... Anebo klidně mohl odejít i sám od sebe...
xxxEDISONxxx

#8 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

telka hraje proražená dioda patrně přehřátí bylo to tam plé prachu. BU2520 nahrazen 2SC5449 je ohřátý asi na 55°C snad to není moc. Jinak Do telky byl vložen nový procesorový modul a já bych potřeboval doladit parametry obrazu protože modul byl původně v 32" a telka do které jsem ho dal má 36" pleas pošlete mi ho na PM mám origo ovladač s tlačítkem i+ díky.

Výměna proc desky provedena z důvodů studeňáku pod BGA obvodem vlivem čehož nejde zvuk... :-( byla vyměněna zvuk jde ale ubraz je vertikálně užší a horizontálně delší navíc má nestejnou úroveň ostrosti u prostřed ostrý bod o průměru 30mc a okolo neostrý.
Philip_Fry

#9 Příspěvek od Philip_Fry »

Google neví, kde je servismanuál...? :)
xxxEDISONxxx

#10 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

CO??? scéma mám ale nemám kód pro vstup do servisního menu a jestli najdeš schéma k té 36" variantě této telky tak před tobou smeknu já používám 32" variantu schématu protože chassi je stejné.
Philip_Fry

#11 Příspěvek od Philip_Fry »

Vstup do servismenu je v manuálu na straně 14...

EDIT : Abys to měl snazší, tak manuál myslím tento : http://www.uloz.to/9175211/philips-chas ... -sm-et-pdf

Snad pomůže :)
Naposledy upravil(a) Philip_Fry dne 31 kvě 2011, 00:55, celkem upraveno 1 x.
xxxEDISONxxx

#12 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

no nevim jaký manuál máš ty ale já jsem stáhnul asi nějakej šmejd protože je to plný schémat za což jsem velmi rád ale není tam o service menu ani čárka... :? :( myslíš že by jsi mohl dát sem někam odkaz na tvůj manuál?
xxxEDISONxxx

#13 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

nekoukej se na co myslím :D
xxxEDISONxxx

#14 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

už jsi se někdy hrabal v smenu tu týhle telky? je tam něco na co bych si měl dát bacha? Jo a ten postup se provede tak že se za běhu telky napíše ten kód potvrdí se tlačítkem... a ono se to do něj přepne? je to tak dobře?
Naposledy upravil(a) xxxEDISONxxx dne 31 kvě 2011, 01:05, celkem upraveno 1 x.
Philip_Fry

#15 Příspěvek od Philip_Fry »

No dával bych pozor na všechno... Ale to platí snad obecně pro každé servismenu. Prostuduj tu dokumentaci co možná nejpodrobněji, ať víš, do čeho jdeš.
Podle mého názoru upravit ten rozměr obrazu nebude problém, ale nějak si nejsem jistý tím problémem v ostření, to bych dokonce ani netipoval na "softwareový" problém, ale třeba se pletu. Na telky jsou tu jiní machři... :)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“