Panasonic SA-PT560 domácí kino - nefunkční DVD

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pinkey

Panasonic SA-PT560 domácí kino - nefunkční DVD

#1 Příspěvek od pinkey »

Zdravím. Mám tu na opravu panasonic SA-PT560 dva měsíce po záruce. Závada je taková, že po zapnutí v režimu DVD se na dispejí objeví nápis CLOSE, motor mechaniky jede na doraz až přeskakují zuby na převodech, poté se vrátí do východí polohy (optika je u unašeše DVD) a napíše OPEN. Po stlačení EJECT místo aby vysouval, točí motor obráceně a tak stále dokola. Zkoušel jsem reset CPU ale nezabralo, ručně jsem vysunul mechaniku aby CPU při zasouvání zaznamenal stavy mikrospínaču, také nic. Mikrospínače na propísknutí jsou ok. Motory a optiku ovládá BA5838FM. Neřešil toto někdo?
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Zkoušel jsi odpojit snímač? Takovéhle bláznoviny občas mechaniky dělají, když je poškozený flex.
pinkey

#3 Příspěvek od pinkey »

Chová se to stejně, mám zapojený pouze motory samostatným flexi kabelem.
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

mikrospínače budu na prepískanie dobré,ale čo tak ich skusiť zmerať ohmetrom či tam neostava zvod niekoľko kiloohmov dosť časte u panďáka.vo vnútri tych mikrospínačov je ta super vazelína čo spôsobuje ten zvod,alebo ich rovno rozober a vyčisti.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
LOYZA

#5 Příspěvek od LOYZA »

Zdravím, mám stejný problém a nepomohlo nic, mikrospínače jsou OK lanta k lejzru také! Našel někdo závadu? Předem všem díky za nápad jak na to!!! Loyza
G.Allo@seznam.cz
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “