Athlon XP2600+ vs P4 2,8GHz
Moderátor: Moderátoři
Athlon XP2600+ vs P4 2,8GHz
1PC : Procesor Athlon XP2600+, zakl. deska QDI Kudoz 7x KT400,
2PC : Procesor P4 2,8GHz, zakl. deska QDI P4I865A.
Pocitac s Athlonem je momentalne pouzivane pc. A druhe darovane pc s P4, ma malo pameti, grafika na prd, a slabsi Eurocase zdroj. Je mozne rict ktery z techto procesoru je lepsi, vykonejsi ? Prosel jsem net a z toho co jsem precetl bych rekl ze Intel je na tom lepe. Az na me prvni pc kde byl celeron 3xx a pc me tehda stalo komplet 24 tacu, jsem mel pouze AMD
Pokud by Intel byl vykonejsi, vzal bych dulezity HW z meho pc, novy zdroj, pamet a lepsi graf, kartu, a soupl ho k Intelu a pouzival ho jako hlavni pc.
- Gringo_Joe
Dalsi male bezvyznamne plus , na desce je i sata, skrin je nejen vzhledove ale i vnitrnim usporadanim o neco lepsi, ze predu audio vstup, mic. vstup a 2usb vstup. Neni to nic bez ceho bych se neobesel, skrin s AMD nic z toho nema ale potesi to. No a kdyz bude vykonove INTEL o nejake male plus lepsi, tak proc to nezamenit. Oba pocitace momentalne nemam u sebe, takze testy probehnou az pristi tyden. Otazku zameny jsem sem dal radeji dopredu, abych vedel jestli to co chci udelat, bude mit nejaky prinos, duvod proc to delat. A jeste jedna dulezita vec: u AMD jsem mel nekolikrat problem s grafikou ATI. Proste s AMD pruser. GF no problema. Nekde jsem cetl ze pokud nepomuze udelat to a to nastaveni, tak to spadam do kategorie nespoluprace ATI s AMD. Dneska jsou ty starsi grafarny z dnesniho pohledu vykonove jeste pouzitelny. A nastvalo me kdyz me chlapek v bazu rekl: Mam tady slusnou grafiku od ATI, nechcety ji zkusit?
Takže já osobně bych investival čas do toho Intela, zvětšení paměti a raději ATI grafiky. Nevim dnes o nikom, co pracuje v AutoCadu a trápil se s AMD nebo grafikou od nVidie s prací na dvou monitorech. Ale AMD s nVidií grafikou může být dobrá na hry - tam vlastně i patří.