Athlon XP2600+ vs P4 2,8GHz

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Athlon XP2600+ vs P4 2,8GHz

#1 Příspěvek od robo »

Prosim o radu:

1PC : Procesor Athlon XP2600+, zakl. deska QDI Kudoz 7x KT400,

2PC : Procesor P4 2,8GHz, zakl. deska QDI P4I865A.

Pocitac s Athlonem je momentalne pouzivane pc. A druhe darovane pc s P4, ma malo pameti, grafika na prd, a slabsi Eurocase zdroj. Je mozne rict ktery z techto procesoru je lepsi, vykonejsi ? Prosel jsem net a z toho co jsem precetl bych rekl ze Intel je na tom lepe. Az na me prvni pc kde byl celeron 3xx a pc me tehda stalo komplet 24 tacu, jsem mel pouze AMD
Pokud by Intel byl vykonejsi, vzal bych dulezity HW z meho pc, novy zdroj, pamet a lepsi graf, kartu, a soupl ho k Intelu a pouzival ho jako hlavni pc.
Gringo_Joe

#2 Příspěvek od Gringo_Joe »

ja bych si asi nechal Intel, procesory jsou mozna jeste jakz-takz srovnatelne, ale cipset od VIA je handicap, takze bych asi to AMD "zrusil"
Atlan

#3 Příspěvek od Atlan »

spust testy nie.... podla mna atlon na to bude lepšie (mozno v baleni suborov bude lepšie P4) ale z hladisko napr ram a grafiky by som ostal pri XP
robo

#4 Příspěvek od robo »

Na myslenku prejit na platformu intelu me napadlo po instalaci W7. Grafika je GF 5600XT a ram 512MB. Na pozadi mi jede NOD4. Indexaci disku jsem nechal zapnutou, vizualni efekty ponechany na puvodnim nastaveni, vse zapnuto. OS ma nainstalovany snad uz vsechny aktualizace. A jsem prekvapen odezvou systemu. Ne ze by XP ktere mam na AMD nejely, system je tam udelan tak pulroku zpet, u me neexistuje bezhlava instalace vseho co nekdo nekde zacne chvalit jak je to uzitecny tam mit. Mam tam takovy zaklad, neco na vypaleni cd, napsani dopisu, prohlizeni webu a fotek .... Na AMD je 1.5GB pamet a GF grafarna. Pokud bych pouzil na AMD 512MB ram, jak jsem to mel jeste nedavno, tak urco vitezi deska s Intelem. Rika se ze cim novejsi os, tim jsou kladeny vetsi naroky na HW. Ale ty W7 jedou i s 512MB ram paradne.
Dalsi male bezvyznamne plus , na desce je i sata, skrin je nejen vzhledove ale i vnitrnim usporadanim o neco lepsi, ze predu audio vstup, mic. vstup a 2usb vstup. Neni to nic bez ceho bych se neobesel, skrin s AMD nic z toho nema ale potesi to. No a kdyz bude vykonove INTEL o nejake male plus lepsi, tak proc to nezamenit. Oba pocitace momentalne nemam u sebe, takze testy probehnou az pristi tyden. Otazku zameny jsem sem dal radeji dopredu, abych vedel jestli to co chci udelat, bude mit nejaky prinos, duvod proc to delat. A jeste jedna dulezita vec: u AMD jsem mel nekolikrat problem s grafikou ATI. Proste s AMD pruser. GF no problema. Nekde jsem cetl ze pokud nepomuze udelat to a to nastaveni, tak to spadam do kategorie nespoluprace ATI s AMD. Dneska jsou ty starsi grafarny z dnesniho pohledu vykonove jeste pouzitelny. A nastvalo me kdyz me chlapek v bazu rekl: Mam tady slusnou grafiku od ATI, nechcety ji zkusit?
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Jestli ti mohu poradit, tak jedině CPU do Intela. Raději přidej na tu desku s Intelem paměť na 1 GB dej tam ATI grafiku. Podle mě by neměl být jediný problém, aby to potom švihalo a ve všech programech. Dost mě udivuje, že jsi W7 nainstaloval na desku s 512 MB, protože jsem měl doteď dojem, že musejí mít aspoň 1 GB při instalaci.
Takže já osobně bych investival čas do toho Intela, zvětšení paměti a raději ATI grafiky. Nevim dnes o nikom, co pracuje v AutoCadu a trápil se s AMD nebo grafikou od nVidie s prací na dvou monitorech. Ale AMD s nVidií grafikou může být dobrá na hry - tam vlastně i patří.
robo

#6 Příspěvek od robo »

Tak jsem prihodil pamet. Ale s grafikou si nevim rady. Mel jsem GF 5600128bit, 256DDR ram. Index uzivatelskych zkusenosti za 3. A dal jsem tam GF6600, 128bit, 128 ram. Hodnoceni spadlo na 2. GPU ma u 5600 nizsi takt. Ta GF6600 ma o cca 50MHz vic. Ma ale polovicni velikost pameti. Prosim portadte kterou grafiku tam z pohledu vykonu nechat. Tu a tam si zahraji Painkiller overdose. A to celkove hodnoceni vykonu, ma to nejakou vahu? Nebo je to blud. Dik
alkom01

#7 Příspěvek od alkom01 »

GF 6600 má 8 pixel pipeline oproti 4 u GF 5600. Záleží na tom, jaké konkrétní karty máš k dispozici, ale ta 6600 by měla jít docela slušně taktovat - http://www.svethardware.cz/art_doc-A24E5EF986923D11C1256FDB001CB97C.html
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Robo, myslíš, že modré auto bude lepší než žluté protože modré má u lidí větší váhu ? To měření je dobré brát trochu z rozvahou k čemu je to dobré. Pro hry je nejlepší brát v úvahu názor hráčů někde z jejich fóra.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“